Expo Josep Coll 2022 baner
Artium presenta l\'exposició \

Exposicions

Artium presenta l'exposició "Projectes editorials i llibres d'artista"

bonart vitoria-gasteiz - 15/04/19
thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Amb motiu del Dia Internacional del Llibre, 15 presenta l'exposició bibliogràfica Projectes editorials i llibres d'artista amb motiu del Dia Internacional del Llibre.

L'exposició Projectes editorials i llibres d'artista ofereix diversos exemples de projectes editorials mitjançant els quals les i els artistes proposen nous acostaments i possibilitats d'interpretació dels seus treballs i amplien la significació dels mateixos. Es tracta d'una selecció d'objectes, llibres i edicions promoguts per reconeguts artistes contemporanis que formen part del catàleg de la Biblioteca de Artium i que poden ser, en la seva major part, llegits o consultats a la sala.

Cristina Iglesias, Dora García, Isidoro Valcárcel Medina, Elena Aitzkoa o Irene Kopelman, figuren entre els autors a l'exposició.

Dora García, per la seva banda, és una artista que desplega una intensa activitat editorial. De vegades, les publicacions formen part de projectes més amplis, mentre que en altres es tracta de propostes creatives autònomes. L'exposició recull una àmplia representació d'aquestes produccions, entre elles Forever -en la qual explora, entre altres qüestions, la relació institució-artista-; Twice Told Tales -brevísimos relats a partir de notícies aparegudes a la premsa escrita-; o Steal This Book -inspirat en el conegut manual antisistema d'Abbie Hoffmann-.

De l'artista Isidoro Valcárcel Medina es presenten així mateix diversos projectes editorials, entre els quals cal esmentar el text de la Llei de l'art (Llei reguladora de l'exercici, gaudi i comercialització de l'art), sarcàstic projecte legislatiu amb un centenar d'articles que l'artista va presentar al Congrés en els 90 i la tramitació va ser rebutjada, i diccionari personal de la llengua espanyola, en què recull i reorganitza a la seva manera les paraules contingudes en el diccionari oficial, a més d'altres procedents, per exemple, del dialecte murcià.

Et poden
Interessar
...

817x68