MG_Bonart-1280x150p

Notícies

Homenatge femení a Anneliese Witt a la galeria B12

Homenatge femení a Anneliese Witt a la galeria B12
bonart eivissa - 21/04/19
Cinc destacades pintores eivissenques o residents a Eivissa varen inaugurar el 30 de març una exposició de pintura, on s'inclou una instal·lació, a la galeria B12 d'Eivissa, amb motiu del Dia de la Dona i en homenatge a la desapareguda ceramista Anneliese Witt, esposa del pintor eivissenc Rafael Tur Costa.

"Jo, dona" està organitzada per l'associació d'artistes Núcleo Art Ibiza i comissariada pel seu president Jesús Albarrán. A la mostra a més de pintures s'inclouen tres peces de ceràmica d'Anneliese Witt, de la qual a més del seu important llegat artístic cal destacar la seva gran tasca d'ensenyament als nens i joves d'Eivissa.

La inauguració va ser amenitzada amb una gran interpretació de la violoncel·lista Susanna Rozsa i presentada pel gestor cultural, escriptor i artista Carles Fabregat.

Jesús Albarrán – organitzador de l'exposició – va explicar que "ja feia uns dies, el 8 de març, va ser el Dia de la Dona, i en quasi tots els actes celebrats es parlava de la reivindicació femenina, però en aquesta exposició no es parlava de reivindicació; es parlava de reconeixement. Normalment si ens posam a recordar noms d'artistes, quasi sempre pensam en masculí. Difícilment ens vénen a la memòria noms de dones. Però no és així. És evident que la dona no ha ocupat sempre el lloc que li corresponia en el món de l'art i aquesta realitat l'hauríem de corregir".

Per la seva part, Carles Fabregat va llegir un text del pintor Pedro Asensio sobre n'Anneliese i un de propi que també parlava sobre l'obra de la ceramista.
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Banner-Flama-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...