BannerFCC_Bonart
Manuel Barbadillo, art i computació a la Galeria Rafael Ortiz

Exposicions

Manuel Barbadillo, art i computació a la Galeria Rafael Ortiz

bonart sevilla - 23/04/19
Baner_MarDeFons_Bonart_180x180thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Galeria Rafael Ortiz presenta Manuel Barbadillo. El mòdul com a argument, exposició individual de l'artista Manuel Barbadillo, en el seu espai de Sevilla, carrer Mármoles 12.


Manuel Barbadillo (Cazalla de la Serra, Sevilla 1929 - Màlaga 2003) és una figura cabdal de l'Art Normatiu a Espanya i pioner de l'Art Computerizat, que s'inicia al Centre de Càlcul de la Universitat de Madrid al costat d'altres destacats artistes, com Eusebi Sempere , José Ma Yturralde o Elena Asins. És autor d'una sèrie de textos molt significatius i de gran importància sobre aquest vessant de l'art. Va ser membre fundador dels seminaris sobre "Art i Ordinador" de l'esmentat Centre de Càlcul, membre de la "Computer Arts Society" de Londres i membre del Consell Artístic de la "Gesellschaft für Computer Grafik und Computer Kunst" de Munic, entre altres càrrecs .

De formació artística autodidacta, realitza estudis de Dret i després pren la decisió de dedicar-se a la pintura. Viatja per Europa, Nord d'Àfrica i Estats Units, on resideix algun temps. Les seves obres de primera època, dins d'una "abstracció informalista", són d'una gran variació cromàtica i fins i tot d'una gran complexitat formal per la utilització d'elements i objectes que s'incorporen al llenç. Des dels anys seixanta s'aprecia en les seves obres una tendència clara a repetir estructures i formes iguals i abandonant el color fins a arribar, pràcticament, a l'monocromatisme.

Ja l'any 1964, la seva incessant recerca d'una expressió racional i equilibrada el porta a dividir el llenç en zones per treballar amb mòduls que utilitza repetidament en les seves obres, explorant ritmes i aplicant simetries, manera de fer que seguirà en evolució en tota la seva obra. El seu treball, doncs, es caracteritza per la seva gran rigor i per l'ocupació del blanc i negre a la majoria de la seva producció, només alternat, en molt comptades ocasions, per l'ocupació del color marró.

En aquesta mostra que ara presentem es podrà contemplar alguna obra de primera època, llenços de gran qualitat matèrica i altres amb elements superposats de fusta, i una àmplia representació del seu treball més característic i personal, amb diverses obres tant llenços com dibuixos, representatius de els diferents períodes posteriors.

A la imatge, obra de Manuel Barbadillo (detall).

Et poden
Interessar
...