FCC-Segell-banner4
Les pintures de Los Bravú, a Galeria Trinta

Exposicions

Les pintures de Los Bravú, a Galeria Trinta

bonart santiago de compostel·la - 23/04/19
Baner_Viladot_Bonart_360x356Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-cat
Galeria Trinta, carrer Virxe da Cerca 24 de Santiago de Compostel·la, presenta els últims treballs de la parella d'artistes Los Bravú.


Com Dea Gómez i Diego Omil (Los Bravú) expliquen "la pintura és un camí que s'ha anat estrenyent. La figuració és complicada en un món saturat d'imatges i qualsevol solució pictòrica queda més exposada a l'anàlisi i la crítica però encara queden possibilitats expressives, recursos formals per seguir treballant.

A Roma vam tenir la gran oportunitat de visitar amb tota llibertat museus i altres llocs amb obres d'art que estudiem fins a l'extenuació, va ser un plaer. Allà ens vam proposar portar al segle XXI l'art quattrocentista italià que més ens atreia i vincular al que ja veníem fent.

Procurem treballar sempre els dos en totes les etapes del procés creatiu de cada peça; compartim totes les idees que van sorgint i el que anem aprenent, de manera que ens divertim junts. És precisament la suma del que li dóna aquest caràcter tan específic als treballs, de la mateixa manera que la fusió de la pintura clàssica europea dels segles XV i XVI amb el disseny o la il·lustració més recents contribueixen a estructurar una narrativa gràfica amb la de plantejar problemàtiques contemporànies.

Els protagonistes dels nostres quadres són individus d'aparença alienada, rostres melancòlics i mirades absortes que es mostren envoltats per tot tipus d'artefactes i sobreexposats a incomptables estímuls, incapaços de digerir l'excessiva càrrega informativa que tots nosaltres vivim en el present. Fem constants referències a les noves tecnologies de comunicació digital i a les actituds derivades del seu ús, que configuren la sensació de present perpetu incentivant unes dinàmiques socioculturals que si no falses, sí semblen fingides.

Cuidem atentament les textures de la pintura acrílica sobre papers gruixuts, moltes vegades de gran format, i vam explorar totes les possibilitats expressives de la superfície pictòrica a través del gest i d'una extensa paleta cromàtica. Les escenografies resultants són representacions líriques de llocs i personatges ficticis però carregats de versemblança".

A la imatge, Los Bravú amb una de les seves pintures.

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1