FCC-Segell-banner4
La Fundació Fita presenta \

Exposicions

La Fundació Fita presenta "Goteix" de Domènec Fita

bonart girona - 23/04/19
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBanner-Flama-180x180px_v1-esp
La Fundació Fita inaugura el 25 d'abril a les 19.30 h. l'exposició Goteix de Domènec Fita a la Casa de Cultura de Girona. La mostra es podrà visitar fins al 24 de maig.

"El goteig s’ha aconseguit per mitjà d’instruments de regar les plantes a través del ruixim, escampant gotes sobre el cartró-ploma, una superfície llisa que no absorbeix però s’hi poden traçar línies. Si es fan amb aigua transparent o de color brut es fa més o menys dificultós veure el traç que es verifica. Mitjançant el polvoritzador de color o l’esprai es ressalta el dibuix que he fet sobre el ruixim o goteig damunt del cartró-ploma llis. Això s’inicia en un joc d’atzar, perquè la distribució del goteig sol ser irregular, com també passa amb el dibuix o el traç amb què jo puc decidir arrossegar irregularment aquestes gotes. Però sí que hi roman una intenció que procuro controlar, de manera que el resultat quedarà entre l’atzar i la contenció, fins a cert punt.

Aquest fet trenca amb els sistemes convencionals del dibuixar i el pintar, també de l’art abstracte informal, atès que la intenció d’aquest és tenir un cert control dels mitjans i del traç.

L’obra consisteix a una sèrie d’etapes en diferents assalts que van conduint la voluntat o l’imprevist per tal d’anar acceptant les diferents expressions mutants i sorprenents que neixen de la seva elaboració."

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-