benedormiens_Àlvar_suñol_2

Convocatòries

Últims dies per concórrer a les beques de la Fundació Botín

bonart Santander - 29/04/19
Emociona't_Banner_180x178_3Emociona't_Banner_180x178_1
Últims dies per concórrer a les beques d'Arts Plàstiques i de Comissariat d'Exposicions de la Fundació Botín.

El termini per a concórrer a la XXVII Convocatòria de Beques d'Arts Plàstiques i a la XV Convocatòria de Beques de Comissariat d'Exposicions i Gestió de Museus expira el 3 i 10 de maig, respectivament. Tots dos programes, impulsats per la Fundació Botín, es destinen tant a la formació com al desenvolupament de projectes personals i de recerca, l'àmbit d'interès sigui la creació artística i no el desenvolupament d'un estudi teòric.

Artistes de qualsevol nacionalitat poden concórrer a les vuit ajudes convocades, si bé dues d'elles s'adrecen prioritàriament a artistes espanyols o residents (com a mínim cinc anys immediatament anteriors a la sol·licitud de la beca) menors de 30 anys que vulguin traslladar-se a l'estranger per continuar el seu treball, estudi o estada en residència.

Cadascuna d'aquestes beques, amb una durada prevista de 9 mesos, comprèn una dotació econòmica de 23.000 euros i una assegurança de viatges i accident en cas de necessitar desplaçament a un país diferent del de residència. Des de la seva posada en marxa el 1993, més de 200 artistes han rebut aquest ajut que actua com a element dinamitzador de l'art emergent i representa un suport per a aquells artistes que volen desenvolupar un projecte d'investigació artística.

Aquest ajut es completa amb l'exposició Itineraris, en la qual els artistes mostren els treballs realitzats durant la beca, així com amb el catàleg que l'acompanya, l'objectiu és proporcionar major visibilitat als artistes i els seus projectes. La mostra Itineraris XXV, en la qual es reuneix el treball realitzat pels becaris de la convocatòria 2017-2018, es pot visitar fins el 12 de maig de el 2019.

Nora Aurrekoetxea (Bilbao, 1989), Fernando García (Madrid, 1975), Cristina Garrido (Madrid, 1986), Fermín Jiménez Landa (Pamplona, ​​1979), Rosell Meseguer (Oriola, 1976), Shirin Sabahi (Iran, 1984), Blanca Ulloa (Madrid, 1991) i Celia-Yunior & Henry Eric Hernández (Cuba, 1985-1971), són els artistes els treballs es mostren al Centre Botín.

Un cop finalitza l'ajuda, la Fundació Botín continua al costat dels artistes realitzant un seguiment proper del seu treball i incorporant, arribat el cas, alguna de les seves obres a la Col·lecció de la Fundació a través de la compra.

Els artistes interessats a participar han de presentar la sol·licitud a través del formulari d'inscripció allotjat al web de la Fundació Botín (www.fundacionbotin.org) i remetre la resta de la documentació requerida en paper fins al proper 3 de maig (inclòs). Les sol·licituds rebudes seran estudiades per un jurat extern compost per artistes, comissaris i professionals, que varia cada any i assessora a la Fundació Botín per assolir els objectius d'aquesta convocatòria. A partir del 8 de juliol, en aquesta mateixa pàgina web, es farà pública la decisió del jurat amb el nom dels seleccionats.

El termini per concórrer a la XIV Convocatòria de les Beques de Comissariat d'Exposicions i Gestió de Museus també està pròxim a concloure. Un programa que ofereix dues beques a l'estranger el propòsit és donar suport a la formació especialitzada dels seleccionats perquè puguin obtenir una capacitació professional en la teoria i les tècniques relacionades amb la gestió de museus i l'organització d'exposicions d'una manera integral (Curatorial Studies ).

La dotació de cadascuna d'aquestes beques és de 18.000 euros, als quals se sumen fins a un màxim de 12.000 euros addicionals destinats a l'abonament de la matrícula al centre de formació escollit, que ha d'estar relacionat amb l'art contemporani (des de les avantguardes fins als nostres dies).

Aquesta convocatòria s'adreça a ciutadans espanyols, d'entre 22 i 40 anys, que siguin diplomats, llicenciats, graduats o estudiants de postgrau en Belles Arts, Història de l'Art, Filosofia i Estètica, Literatura, Humanitats o Crítica d'Art. O bé a professionals de l'art que, no complint els requisits anteriors, puguin demostrar la seva capacitació en aquest camp.
En aquest cas, les sol·licituds es realitzaran exclusivament per via telemàtica a través de la pàgina web www.fundacionbotin.org finalitzant el 10 de maig. Un jurat nomenat a l'efecte les valorarà i comunicarà la seva decisió a partir de l'1 de juliol a través del mateix canal.
Per a més informació: www.fundacionbotin.org apartat de 'Formació'.


A la imatge, Fundació Botín.

Et poden
Interessar
...

BANER_BIENNAL_Bonart-400x68