FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"El vol de la mosca" al Centre Párraga

bonart múrcia - 29/04/19
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2La-Galeria-201602-recurs
El Centre Párraga l'exposició El vol de la mosca, exposició de l'artista visual murcià Arturo Méndez, que a través d'una sèrie de pintures planteja diferents metàfores sobre la condició humana.

Méndez aborda una reflexió sobre la idea barroca de la Vanitas, revisant de manera contemporània i adaptant-la als problemes de la societat actual. A través de la figura de la mosca, animal central en el discurs de la història de l'art, i que està associat a connotacions negatives en la societat occidental, Arturo Méndez qüestiona la concepció de la realitat, reflectint la vulnerabilitat i fragilitat del cos humà. Per a això, Méndez tracta la figura humana, que adquireix una visió pertorbadora i sinistra, des de la fragmentació, deshumanizándola per mitjà d'aquest enigmàtic insecte associat popularment a la brutícia, la descomposició, la podridura i la mort.

Formalment, el projecte s'estructura per mitjà de pintures de diverses mides. Com si d'una plaga es tractés, les obres es disposen en funció de l'acumulació, la repetició i l'excés, conformant així una instal·lació pictòrica amb la qual Méndez busca que l'espectador se senti qüestionat davant la "inquietant estranyesa" del que està observant. Arturo Méndez és un artista visual de Librilla. Els seus projectes es centren en posar en relleu un especial interès per conceptes sobre la identitat com a símbol d'una societat fràgil i vulnerable. En les seves obres tracta de reflectir un desdoblament o multiplicitat de realitats amb les de definir la societat contemporània. Amb un tractament de la imatge i uns procediments singulars, Méndez fa al·lusió a aquests conceptes mitjançant categories estètiques del que sinistre i el abjecte, generant així projectes que deambulen entre la realitat, el fictici i l'oníric.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021