MG_Bonart-1280x150p

Certàmens

La Galeria Pelaires participa a ARCO Lisboa

La Galeria Pelaires participa a ARCO Lisboa
bonart lisboa - 14/05/19
La Galeria Pelaires estarà present per segon any consecutiu a la Fira Arco Lisboa, que tindrà lloc entre els dies 16 i 19 d'aquest mes de maig. En el seu estand, presentarà treballs de Christian Jankowski, Jason Martin, Carlos Irijalba, Prudenci Irazábal i Claudia Peña Salines. A més, dues obres de l'artista Lucas Simões han estat seleccionades i estaran exposades durant la fira a la sala VIP.

Aquesta és la quarta edició d'Arc Lisboa, que comptarà amb la participació de 71 galeries de 17 diferents països, i que presenta com una de les seves principals novetats la inclusió en el programa general de 5 galeries africanes.

El director de la Galeria Pelaires, Frederic Pinya, explica que "aquesta és la tercera fira en la qual vam participar aquest any, després ZONA MACO a Mèxic i ARCO Madrid, i vam presentar una selecció d'artistes que representen la renovació que estem duent a terme en el programa de la galeria. Tots han exposat recentment al nostre centre, ja sigui en exposicions individuals o col·lectives ".

Un dels artistes l'obra estarà present a Lisboa és Christian Jankowski, que acaba de ser un dels grans protagonistes del Gallery Weekend de Berlín. Concretament s'exposaran quatre fotografies de gran format, una gran escultura i un vídeo, tot a manera de gran instal·lació. El polifacètic artista alemany està molt centrat en la intel·lectualitat i, al mateix temps, en l'interès formal de l'art, de la seva història i de la seva contínua transformació. En les seves obres també posa el focus d'atenció en els mecanismes externs que envolten el món de l'art: des del comportament de l'artista en la seva doble condició d'individu i creador, en la manera de treballar o en l'actitud de comissaris o agents de l'art en general, fins a aspectes més polèmics com la superficialitat, la frivolitat i el vincle de l'art amb el mercat. A més, al llarg de la seva trajectòria s'ha fixat en la relació del llenguatge artístic i els codis de comunicació actuals i, fins i tot, en l'espectador -especialitzat o casual- a qui, de vegades, involucra involuntàriament en els seus projectes.

Si bé Jankowski és el protagonista del booth d'aquest any, completen l'espai, d'una banda, els artistes espanyols Carlos Irijalba -amb dues fotografies de recent producció realitzades a partir de la investigació del comportament de la lava dels volcans d'Hawái- i Prudenci Irazábal amb dues pintures de 2018 i 2019, una d'elles de gran format. D'altra banda, es veurà per primera vegada a Portugal la feina instal·latiu de la mexicana Claudia Penya Salines i dos olis recents del britànic resident a Portugal, Jason Martin.

Finalment, Pinya subratlla que "aquest és sens dubte un any molt especial per a la Galeria Pelaires ja que complim 50 anys. Vam començar a celebrar-ho a Arco Madrid amb un estand addicional amb obra de Rebecca Horn, i aviat donarem a conèixer l'exposició que inaugurarem al juny Palma i amb la qual volem compartir amb tot el públic aquesta efemèride. Comencem el 1969 i haver assolit el mig segle és una alegria que volem compartir amb tota la societat, ia més volem que aquesta celebració ens serveixi com a plataforma sobre la qual impulsar el futur de la Galeria. Perquè la nostra passió per l'art contemporani continua sent igual que el primer dia, i aquest és el motor que ens permet després de 50 anys d'estar aquí il·lusionats per afrontar els reptes que vindran ".

A la imatge, Christian Jankowski, "Traveling artist".
180x180CATVisites Palau Moja_180x180

Et poden
Interessar
...