Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"Sigurd Lewerentz. 44 fotografies del viatge a Itàlia" a la Delegació de l’Alt Empordà del COAC

bonart figueres - 28/05/19
Impremta Pages - banner-180x178BONART_BANNER-POSTECTURA-180X180La Delegació de l’Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) acull l’exposició Sigurd Lewerentz. 44 fotografies del viatge a Itàlia.La mostra forma, que forma part del cicle L’Àlbum de l’arquitecte, recull una selecció de 44 fotografies de l’arxiu personal de l’arquitecte suec procedents del DM DigitaltMuseum, fetes durant el viatge que va fer a Itàlia l’any 1909, i es podrà veure fins al 15 de setembre.

La fotografia mira cap a fora, per veure-hi a dins, ens diu Robert Frank i en aquesta frase hi podem trobar resumit el sentit que es vol donar a aquest cicle d’exposicions de fotografia. Una reflexió sobre com la realitat es presenta a la mirada i sobre la validesa de la fotografia per aprofundir en el coneixement i transmetre significats. Les fotografies que es mostraran en les diverses exposicions, seran les mirades més intimes i personals d’uns arquitectes que en algun moment de la seva vida han agafat una càmera.

Gairebé al mateix moment que Lewerentz viatjà a Itàlia, entre 1902 i 1908, Franz Xaver Kappus mantenia correspondència amb el poeta austríac Rainer Maria Rilke i, si no fos perquè les “Cartes a un jove poeta” no es varen publicar fins al 1929, es podria afirmar que Lewerentz les havia llegit i s’esforçava a seguir al peu de la lletra els consells del poeta. Aquestes cartes parlen de silenci, de profunditat, de tristesa, d’alegria, de creació artística, de l’obra d’art i també de soledat.

La soledat i el silenci també semblen ser els trets característics que millor defineixen a Lewerentz. La crítica l’ha anomenat nòrdic solitari, arquitecte silenciós, sovint tancat en ell mateix, obstinat, obsessiu, aïllat.
Et poden
Interessar
...

817x68