Banner-Eggleston-1280x150px_v1-cat

Exposicions

Museu Nacional d'Art de Catalunya presenta un recorregut per l’obra d’Antoni Fabrés i Costa

Museu Nacional d\'Art de Catalunya presenta un recorregut per l’obra d’Antoni Fabrés i Costa
bonart barcelona - 28/05/19
El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) presenta, del 31 de mayo al 29 de septiembre de 2019, una exposició sobre Antoni Fabrés, la qual es proposa recuperar l’obra d’un pintor català que en vida va tenir un gran èxit, però que l’inexorable pas del temps, i amb ell les diferents generacions historiogràfiques, han anat oblidant.

La mostra farà un recorregut per l’obra d’Antoni Fabrés i Costa, escultor i pintor, que amb vint-i-un anys i aleshores alumne de l’Escola Llotja de Barcelona, guanyà una pensió per anar a Roma, la ciutat que aleshores era el destí natural dels artistes que destacaven. En arribar-hi, un any després de la mort de Marià Fortuny, Fabrés es va dedicar al dibuix, a la pintura i a l’aquarel·la, tres tècniques que va dominar com ningú altre a la seva època. La historiografia ha situat l’obra de Fabrés com a continuadora de la de Fortuny pel que fa a la temàtica, l’orientalista. Però Fabrés no pot inscriure’s en cap moviment específic i, si bé va pintar temes orientalistes comuns a molts artistes de les dècades vuitanta i noranta del segle XIX, o temes com ara mosqueters i espadatxins, també va pintar molta obra dins el realisme i el naturalisme, que s’ha d’entendre com una mirada àcida i crítica vers la societat.

El naturalisme i la denúncia de les diferències socials van tenir en Fabrés un defensor acèrrim. Va ser un gran retratista que cercava, sobretot, la mirada del retratat com a element principal. La seva preocupació per la llum el va portar a investigar-ne la incidència en els colors, tant d’interiors com de paisatges, i va assolir fins i tot en alguns quadres, aspectes més aviat hiperrealistes.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)

Et poden
Interessar
...