1280x150CAT

Exposicions

Rodrigo Hernández reflexiona sobre la ingravidesa a Nogueras Blanchard

Rodrigo Hernández reflexiona sobre la ingravidesa a Nogueras Blanchard
bonart l'hospitalet de llobregat - 28/05/19
L'exposició Tan lleuger, de Rodrigo Hernández (Mèxic, 1983), és l'última del cicle Margins of Ten, comissariat per Rosa Lleó a l'espai de la galeria NoguerasBlanchard a l'Hospitalet. El cicle, que parteix de la famosa pel·lícula de Charles and Ray Eames Powers of Ten (1975), proposa diferents aproximacions als marges del racional o científic.

Rodrigo Hernández tanca el cicle amb una cosa que afecta a les lleis de la física però que escapa del que és humà, com és la falta de gravetat i la idea de surar en l'univers. Es defineix com ingravidesa a l'estat en el qual un cos que té un cert pes es contraresta amb una altra força, o es manté en caiguda lliure sense sentir els efectes de l'atmosfera. És un estat en què funcions fisiològiques com l'orientació es pertorben lleugerament. L'artista transforma la galeria en un espai infralleu, a través d'una sèrie de pintures a partir de l'atmosfera de les novel·les de l'escriptor francès Patrick Modiano, on els seus personatges semblen "tan distants, tan lluny de tot".

Rodrigo Hernández (Ciutat de Mèxic, Mèxic, 1983) viu i treballa entre Lisboa i Ciutat de Mèxic. Va estudiar a Akademie der bildenden Künste i en Jan Van Eyck Academie, Maastricht. Ha estat becari del Laurenz-Haus Stiftung a Basilea (2015), Akademie Schloss Solitude, Stuttgart i en Cité International des Arts a París (2016).

Recentment la seva obra ha estat exposada en llocs com: Istanbul Modern; PinchukArtCenter, Kíev; GaMec, Bergamo; Midway Contemporary, Minneapolis; Kunsthalle Winterthur; Pivo, Són Paulo (2018); ZKM Museum für Neue Kunst, Karlsruhe Resonanzen; Kunstverein Nürnberg, Nürnberg; Bonnefantenmuseum, Maastricht; Galeria Gladstone, Brussel·les; MendesWoodDM, Brussel·les; ChertLüdde, Berlín; Kim ?, Riga; SALTS, Basilea (2017); 12th Biennal Femsa Monterrey, Monterrey; 5th Moscow Biennal for Young Art, Moscow Museum of Modern Art, Moscou, (2016); Museum Haus Konstruktiv, Zuric; Kunsthalle Basel, Basilea; Heidelberger Kunstverein, Heidelberg (2016); Bonnefantenmuseum, Maastricht, (2015); Parallel Oaxaca, Oaxaca, (2014).

A la imatge, obra de Rodrigo Hernández.
Nial nou-180x178Banner-Eggleston-180x180px_v1-cat

Et poden
Interessar
...