FCC-Segell-banner4
El col·lectiu de gravadores \

Exposicions

El col·lectiu de gravadores "Empremtes de dones", a Artèria

bonart igualada - 28/05/19
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_Subirachs_Bonart_360x356
Artèria Espai d'art i tallers, carrer Argent 33 d'Igualada, presenta l'exposició itinerant Empremtes de Dones. 10 anys (2009-2019), que reuneix les obres de les artistes de gravat Neus Colet, Alícia Gallego, Pilar Masip i Rosa Permanyer, comissariada pel crític d'art Ramon Casalé.

Aquesta exposició vol mostrar el treball desenvolupat en aquesta última dècada per quatre artistes del món del gravat, quan una de les integrants, concretament l’argentina però establerta a Barcelona des de fa cinc lustres, Alicia Gallego va decidir crear un grup dedicat a l’obra gràfica.

El grup es denomina Empremtes de dones i el componen Neus Colet, Pilar Masip, Rosa Permanyer i la mateixa Alicia Gallego. Durant aquests 10 anys el col·lectiu ha realitzat més d’una vintena d’exposicions arreu del món. Ha visitat països com Argentina –dues vegades-, Canadà, França i Bèlgica, a banda de les Balears i diferents localitats de Catalunya. En moltes de les mostres han participat també altres artistes invitats, bé individualment o en grup.

Ara, a la Galeria Artèria, trobem un recull d’aquests 10 anys, que són ben representatius de l’evolució experimentada en aquest període, on han emprat diversos procediments tècnics, cas del fotogravat, l’stencil, el collage, el gofrat i la litografia oset aplicats per Rosa Permanyer a través de la contemplació de la natura i del paisatge urbà on predominen les tonalitats vermelles. Pilar Masip també s’interessa per la natura mitjançant la xilografia, la litografia, el fotogravat, el collage i el gofrat. Alicia Gallego utilitza preferentment la xilografia en les seves composicions impossibles, on la línia corba esdevé essencial. I finalment, Neus Colet amb l’aiguafort, el collage i el collagraph aprofundeix en la perspectiva reproduint tant l’espai interior com l’exterior.

A la imatge, obra d'Empremtes de dones.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner