FCC-Segell-banner4
Radio Nikosia i el Club Social la Brúixola reflexionen a partir del documental de María Ruido

Notícies

Radio Nikosia i el Club Social la Brúixola reflexionen a partir del documental de María Ruido

bonart lleida - 30/05/19
Nial nou-180x178banner-elscatala-180x180px
Radio Nikosia i el Club Social la Brúixola reflexionen a partir del documental Estado de malestar de l'artista María Ruido.

El dijous 30 de maig, des del Centre d'Art la Panera, s'emetrà un programa de Ràdio Nikosia en directe, conjuntament amb el Club Social la Brúixola, en el marc de l'exposició «La representació de la violència / La violència de la representació», de l'artista María Ruido, , produïda per La Panera amb motiu del premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d'Art de Catalunya.
Hem convidat l'associació cultural Ràdio Nikosia, un col·lectiu de Barcelona que treballa per crear i desenvolupar espais i dispositius inclusius orientats a la promoció i sensibilització de l'autonomia en salut mental. Les seves accions són articulades i activades per persones afectades, amb la col·laboració de les famílies. Proposen activitats de sensibilització i participació comunitària utilitzant eines properes a la comunicació, les arts i la cultura. D'altra banda, participaran en aquesta trobada els usuaris del Club Social la Brúixola, una associació de Lleida que té com a objectiu facilitar la intervenció de les persones amb trastorn mental a la comunitat mitjançant activitats culturals, esportives i de lleure.

Al matí, Ràdio Nikosia ens presentarà els seus eixos d'acció. Un dels seus objectius és la desconstrucció de l'estigma a partir de la intervenció i la participació als mitjans de comunicació: consisteix a fomentar i acompanyar l'ús dels mitjans i de les noves tecnologies de la comunicació i la intervenció en aquests, amb la finalitat de promoure una ciutadania més permeable i oberta a la diversitat.

A partir de les 17 h, es realitzarà un programa de ràdio al Centre d'Art la Panera, amb la participació del col·lectiu Ràdio Nikosia i el Club Social la Brúixola, que es podrà seguir en directe a través de Facebook Live. Els temes a tractar durant el taller de ràdio aniran al voltant del vídeo Estado de malestar Malestar_exhuberancia_ anomalía), de l'artista María Ruido, qui proposa un assaig visual sobre la simptomatologia social i el patiment psíquic en temps del realisme capitalista, sobre el dolor que ens provoca el sistema de vida en què estem immersos i sobre quins llocs i quines accions de resistència i/o canvi podem construir per combatre'l.

L'objectiu d'aquesta trobada és conèixer l'associació cultural Ràdio Nikosia i treballar conjuntament amb el Club Social la Brúixola, per realitzar un programa de ràdio que doni veu a col·lectius en risc d'exclusió, amb la finalitat de crear una societat més inclusiva en la lluita contra l'estigma.

A la imatge, Radio Nicosia.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells