banner-elscatala-817x88px
El fotògraf David del Campo ens mostra l’interior dels habitacles d’un camp de refugiats yazidí

Exposicions

El fotògraf David del Campo ens mostra l’interior dels habitacles d’un camp de refugiats yazidí

Eude, genericthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Del 6 de juny al 26 de juliol de 2019, al Casa Golferichs - el Xalet. Gran Via de les Corts Catalanes, 491, de Barcelona, acull l'exposició fotogràfica de David del Campo. L’Espai de fotografia Francesc Català-Roca presenta l’exposició «3/8», de David del Campo, on el fotògraf enregistra els elements que conformen la vida quotidina dels refugiats yazidís després de l’últim genocidi perpetrat per l’ISIS, el 3 d’agost de 2014. L’estiu de 2016 David del Campo va arribar als camps de Fidanlilk i Batman amb la intenció de documentar la vida quotidiana dels refugiats. Després de conèixer de primera mà la historia de la seva tragèdia (des de la invasió per part d’ISIS, la posterior arribada als camps i fins l’exili a països d'acollida) decideix articular el seu projecte en torn a tres conceptes: la memòria del genocidi, la reivindicació de la seva identitat yazidí i la incertesa del futur.
Les imatges de l’exposició, que es podrà visitar a la Casa Golferichs fins al 26 de juliol, documenten dos entorns: un de físic on es mostren els interior de les tendes de campanya, totes elles de 12 m2, on s'hi troben objectes com vestits, estores o ornaments que recorden el que podria semblar una llar, i que conformen un retrat de les persones que hi viuen dintre. Mentre que a través dels seus telèfons mòbils accedeixen a un món virtual que s'estén més enllà del territori que provisionalment habiten, on a través de publicacions a Facebook els supervivents recorden la data del genocidi, mantenen contacte amb els exiliats a països d’acollida o simplement es feliciten els aniversaris. Aquests dos escenaris conformen una part essencial del dia a dia de les persones refugiades des de fa més de quatre anys als camps del Kurdistan turc, on encara esperen un futur sense saber quan arribarà ni on els portarà.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIA-DE-L'ART[1]