PalauRobert_Montserrat_970x250

Exposicions

OB Contemporary: art a Carabanchel

Una nova galeria amb la vocació d'explorar les perspectives perifèriques de l'art contemporani.

‘Echar rosas a los cerdos...'. © OB Contemporary
OB Contemporary: art a Carabanchel
bonart madrid - 28/10/24

Madrid suma un nou espai al seu escenari cultural amb l’obertura d'OB Contemporary, una galeria d'art contemporani al barri de Carabanchel. L’espai neix amb una vocació clara: crear una plataforma d’interacció entre artistes emergents i de mitja carerra de la regió del Carib i la Mediterrània, tot donant prioritat a aquells enfocats en discursos que sorgeixen des de la perifèria. OB Contemporary vol ser un punt de trobada per al diàleg artístic i la reflexió crítica, en sintonia amb un entorn que afavoreix l'intercanvi cultural i el teixit comunitari.

Aquest ambiciós projecte es presenta en societat amb 'El Món del Яevés', la primera exposició individual a Madrid de l’artista cubà Fernando Rodríguez Falcón, un nom clau de l'escena artística de Cuba dels anys noranta. En aquesta mostra, l’artista —acompanyat pel seu heterònim, Francisco de la Cal, un personatge fictici i entranyable que és tant invident com longeu— qüestiona les estructures de poder i la nostra percepció de la realitat a través d’un univers artístic on el tradicional i el contemporani es barregen.

 

OB Contemporary: art a Carabanchel 'Dar palos de ciego', Fernando Rodríguez Falcón. © OB Contemporary

 

'El Món del Яevés' pretén fer-nos reconsiderar la nostra comprensió de la societat i el paper que hi juguem. Inspirant-se en els proverbis flamencs i en els treballs de Pieter Brueghel “el Vell”, Rodríguez Falcón convida a seguir un recorregut carregat d’ironia i humor, posant el focus en les absurditats de la vida quotidiana i les contradiccions de la condició humana. És evident que l’artista no té por d’endinsar-se en els temes més espinosos, com la burocràcia o la hipocresia, i fa ús d’una estètica que oscil·la entre la tradició i la modernitat per mitjà d'una meticulosa tècnica en paper i l'ús de símbols com bastons, pesos i figures arquetípiques.

A través d’aquesta doble mirada, Rodríguez Falcón, de la mà de Francisco de la Cal, presenta obres que, d'una banda, semblen voler construir una societat ideal i, de l'altra, revelen les tendències autodestructives d’aquesta. Les escultures, dibuixos i instal·lacions de l’artista cubà desafien les expectatives, tant per la seva precisió tècnica com per la crítica.

L'aposta d'OB Contemporary també busca dinamitzar el barri de Carabanchel amb un projecte cultural que s'integra a la comunitat. Amb l’obertura d’aquesta galeria, el barri guanya un espai obert al debat i la col·laboració, dedicat a fomentar la creativitat, la investigació i l’aprenentatge. La seva missió és fer barri des de l’art i construir ponts entre cultures i contextos artístics distants.

 

OB Contemporary: art a Carabanchel 'Unvisual path', Fernando Rodríguez Falcón. © OB Contemporary

Ver_llover_Bonart_180x180 pxMemoria_viscuda_Bonart_180x180 px

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88