download

Certàmens

207 galeries de 36 països participaran a ARCOmadrid 2024

Elvira González, 1 Mira Madrid, Projectesd, Nogueras Blanchard i Joan Prats estaran presents a la 43a edició de la Fira Internacional d'Art Contemporani , que se celebrarà del 6 al 10 de març

207 galeries de 36 països participaran a ARCOmadrid 2024
bonart madrid - 19/12/23

ARCOmadrid, organitzada per IFEMA MADRID, celebra la 43a edició del 6 al 10 març amb el Carib com a protagonista. L'altíssima qualitat dels projectes presentats per les galeries garanteix una experiència artística de primer nivell. La fira mostrarà l'actual escena artística internacional en un diàleg ampli amb l'art espanyol.

ARCO, al costat de la ciutat de Madrid, centrarà l'atenció de galeries, artistes, col·leccionistes, comissaris i altres professionals, institucions, museus i centres d'art de tot el món i constituirà una experiència única per a tots els visitants.

Un total de 207 galeries de 36 països convertiran Madrid en capital internacional de l'art contemporani. En aquesta ocasió, 172 galeries integren el Programa General, sumant-s'hi les seccions comissariades: 'La riba, la marea, el corrent: un Carib oceànic', amb 19 galeries; Opening, amb 16, i Mai el mateix. Art llatinoamericà, amb 12 galeries.

Aquest any, la participació de galeries espanyoles representa més del 35% de la fira, amb un total de 73 galeries. Per part seva, el segment internacional és superior al 64% –134 galeries–, i d'aquest, el 30% l'acapara la presència llatinoamericana, amb la participació de 40 galeries de 13 països, amb especial presència d'Argentina, Brasil i Mèxic. D'aquesta manera, ARCOmadrid continuarà projectant la seva posició única com a referent llatinoamericà a Europa.

Entre les galeries internacionals participants al Programa General, ARCO celebra la incorporació de galeries com Gregor Podnar, Max Hetzler, Vera Munro, Air de Paris, Fortes D'aloia & Gabriel, Lévy Gorvy Dayan i León Tovar. Aquestes se sumen a la fidelitat d'altres com Thaddaeus Ropac, Mai 36, Jocelyn Wolff, Chantal Crousel, Peter Kilchman, Krinzinger, Nächst St. Stephan Rosemarie Schwarzwälder, Giorgio Persano, Lelong, Meyer Riegger, Perrotin, Poggi, Neugerriemschneider, Carlier I Gebauer, Thomas Schulte i Dvir Gallery. També tornen a dipositar la seva confiança a la fira galeries com Capitain Petzel, Société i Chertlüdde, o Mendes Wood Dm, Nicolai Wallner, Hollybush Gardens i Kalfayan Galleries. A més, destaca la constància de galeries d'Espanya com Elvira González, 1 Mira Madrid, Projectesd, Nogueras Blanchard i Joan Prats, entre d'altres.

Paral·lelament al Programa General, ARCOmadrid comptarà amb tres seccions comissariades. Incorpora com a tema de recerca del 2024, 'La riba, la marea, el corrent: un Carib oceànic' que, comissariada per Carla Acevedo-Yates i Sara Hermann, proposa, a partir d'una curosa selecció d'artistes i galeries, una lectura possible de la complexa i fecunda intersecció entre la terra i el mar que es planteja des de i cap a la riba. En un espai especialment dissenyat per Ignacio G. Galán, Arantza Ozaeta i Álvaro Martín Fidalgo, hi participaran 19 galeries com Hutchinson Modern & Contemporary, Monique Meloche, Patron, Praise Shadows Art Gallery, Tern Gallery, Espacio Mínimo o Helga de Alvear.

Opening tornarà a ser l'espai de descobriment de noves propostes a ARCOmadrid. La selecció de Yina Jiménez Suriel i Cristina Anglada representarà l'aposta del jove galerisme internacional amb la participació de 16 galeries com Artbeat, Blue Velvet, Eins Gallery, Espacio Continuo, Fermay, Hatch, Pradiauto, Remota, Sissi Club i The Space Art Gallery, que participen per primera vegada, a les quals se suma, entre d'altres, HOA, guanyadora del Premi Opening a la darrera edició.

La secció Mai el mateix. Art llatinoamericà contribuirà a reforçar la investigació al voltant de la creació llatinoamericana i la seva relació amb tots els agents presents a la fira. Comissariada per Manuela Moscoso i José Esparza Chong Cuy, estarà formada per una selecció d'artistes procedents de Llatinoamèrica de la mà de 12 galeries com A Gentil Carioca, Jaqueline Martins, _Vigilgonzales, Isla Flotante, Millan, N.A.S.A.L. i Proyectos Ultravioleta.

Nial nou-180x178SS_Bonart-180x180-Online

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal