0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

L'Institut d'Estudis Ilerdencs ens presenta les 'Murmuracions' de Xavier Marrades

L\'Institut d\'Estudis Ilerdencs ens presenta les \'Murmuracions\' de Xavier Marrades
bonart lleida - 29/09/23

L'Institut d'Estudis Ilerdencs presenta del 6 d'octubre al 10 de desembre l'exposició Murmuracions de Xavier Marrades.

Les murmuracions d’estornells, agrupats a milers, són un espectacle natural de coreografies hipnòtiques en les postes de sol d'hivern. El so suau, com un xiuxiueig, del batec de les seves ales. Una cerimònia protectora contra els predadors. De quina manera es comuniquen entre ells per volar en sincronia és un misteri.

A través de la càmera de Xavi Marrades durant la pandèmia de la COVID, les murmuracions dels estornells esdevenen fils de veu que connecten memòria personal i col·lectiva: de l'antiga Cervera, dels activistes de la SIDA de Nova York dels anys 80 i dels ancestres africans que sobreviuen a Bahia, Brasil. Ales bategants per esbandir les pandèmies d’oblit i silenci, celebracions dels que hi eren abans de nosaltres, ales que desfilen, ballen, invoquen un futur altre.

Xavier Marrades va néixer a Barcelona i viu a Cervera. Va estudiar comunicació audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i un Màster en documental a la School of Visual Arts de Nova York. La seva obra es mou entre el territori del documental molt personal i el cinema experimental.

Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1300x300

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88