Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

Mor l'empresari i mecenes cultural Antoni Vila Casas als 92 anys

Vila Casas en el seu despatx de Barcelona.
Mor l\'empresari i mecenes cultural Antoni Vila Casas als 92 anys
bonart barcelona - 16/09/23

L'empresari farmacèutic i mecenes cultural Antoni Vila Casas va morir aquest dijous als 92 anys, segons ha informat la Fundació Vila Casas aquest divendres a la matinada. El Dimecres vinent a les 7 es farà el funeral a Sant Gregori Taumaturg de Barcelona. El grup bonart cultural havia tingut una estreta relació amb ell i sempre havia disposat de la seva complicitat. Un empresari que va fer una aposta decidida pels autors catalans i per les relacions de Barcelona amb la resta del país.

Mor l\'empresari i mecenes cultural Antoni Vila Casas als 92 anys Vila Casas, amb els premiats i els editors de bonart, durant els premis que el grup cultural organitza i que es van fer diverses vegades a la seu de la fundació barcelonina de l'enitat.

Vila Casas és una figura de prestigi per tot el territori, reconegut com a un dels grans mecenes de l'art català. Nascut a Barcelona el 27 de novembre de 1930, es va llicenciar en Farmàcia per la Universitat de Barcelona i el 1960 va fundar l'empresa Laboratorios Prodes, posteriorment Prodesfarma, que el 1995 es va funcionar amb Laboratorios Almirall. El 1986 va crear la Fundació Vila Casas, que va impulsar l'Espai Volart i el Museu Can Framis a Barcelona, el Museu Palau Solterra a Torroella de Montgrí, i el Museu Can Mario a Palafrugell. El pis on s'allotgen els despatxos principals de la fundació Vila Casas tenen la particularitat que els hi va vendre l'empresari i mecenes Lluís Coromina, amic de Vila Casas i amb qui va col·laborar molts cops.

Mor l\'empresari i mecenes cultural Antoni Vila Casas als 92 anys Lluís Coromina, empresari i mecenes, i Antoni Vila Casas van col.laborar sovint i els unia una bona relació. Durant un acte de bonart a Barcelona.

Va ser nomenat membre del Consell Social de la Universitat de Barcelona, de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. El 1996 va rebre la Gran Creu de l'Ordre del Mèrit Civil i el 2004 el premi Montblanc al mecenatge, que concedeix la Fundació Montblanc. Les màximes distincions van arribar el 1999, quan se li va atorgar la Creu de Sant Jordi, i el 2022, quan se li va lliurar la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Mor l\'empresari i mecenes cultural Antoni Vila Casas als 92 anys El dia que va rebre la Medalla d'Or de la Generalitat.

Des de la Fundació han informat que "continuarem treballant per ser dignes del seu llegat, del seu compromís amb l'art i la societat i de la seva ambició de futur".

Mor l\'empresari i mecenes cultural Antoni Vila Casas als 92 anys Un dels actes de celebració de la fundació a Barcelona.

Eude, genericPremi_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal