Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

"Constel·lacions". Universos que marquen la Història de l'Art

\

La mostra artística Constel·lacions revela l'heterogeneïtat artística amb més de 40 artistes francesos i estrangers, destacant l'escena contemporània.

 

La mostra artística Constel·lacions reuneix per primera vegada una ínfima part de les col·leccions del Fonds Régionaux d’Art Occitània Contemporània (Montpeller i Tolosa) i el Museu Regional d’Art Contemporani Occitània a Serinhan. L’exposició ofereix un dels millors panorames de la creació artística en les últimes dècades i subratlla el fort compromís de la regió d’Occitània en benefici de l’art contemporani. Institucions pioneres en el patrimoni contemporani, suport als artistes i la producció, el FRAC i els museus d’art contemporani continuen inventant noves formes d’aproximació, transmissió, difusió, lectura de l’art i l’entorn canviant.

Una experiència única en la mostra artística Constel·lacions

L’exposició reuneix prop d’una quarantena d’artistes francesos i estrangers, i diferents generacions que agreguen construccions i universos molt personals que han marcat la història de l’art en els últims cinquanta anys. Sota el títol Constel·lacions, la mostra evoca un conjunt d’estrelles/obres les projeccions de les quals sobre la volta celeste són prou properes perquè els visitants puguin connectar-hi a través de línies imaginàries, traçant així una figura en el cosmos. La intenció de Constel·lacions és mostrar un ampli ventall de possibilitats evitant qualsevol línia estètica unidireccional. 

Identitats, fronteres i valors. Les claus d'aquesta mostra artística Aquesta mostra no estalvia la polisèmia del subtítol, i busca afirmar alhora la potència d’un cicle, un temps i una llum oferint una mirada a una escena que s’ha projectat en un món globalitzat com també les nocions d’identitats, fronteres, valors s’han tornat desproporcionadament complexes. Entre molts d’altres, a la mostra hi figuren artistes de la talla de Tjeerd Alkema, Dove Allouche, Jean-Marc Andrieu, Laurette Atrux-Tallau, Renaud Auguste, Dormeuil, Marion Baruch, Abdelkader Benchamma, Christian Boltanski, Belkacem, Boudjellouli, Frédéric Bruly Bouabré, Andrea Büttner, Nina Childress, Henry Codax, Johan Creten, Philippe Decrauzat, Hubert Duprat, Joan Duran, Mimosa Echard, Richard Fauguet, Dominique Figarella, Roland Flexner, Dominique Gonzalez-Foerster, Alain Jacquet, Ann Veronica Janssens, Véronique Joumard, Rolf Julius, Yayoi Kusama i Bertrand Lamarche. Tots aquests artistes demostren amb les seves obres l’heterogeneïtat del món de l’art, la ruptura d’estils, mitjans i pensament fragmentat que simbolitzen el reflex de l’escena de l’art contemporani.

Convergència entre l'inesperat i la pluralitat d'interseccions a Constel·lacions

En definitiva, Constel·lacions no pretén fer brillar una sola estrella, sinó revelar una suma d’interseccions plurals. Sense pretendre ser exhaustiva, la mostra reflecteix diferents sensibilitats artístiques afavorint un ventall de temàtiques i conceptes presents al món de l’art. En lloc d’intentar suavitzar els buits entre obres, creant artificialment una estètica, l’exposició prefereix jugar amb les diferències, marcar allò que s’hi oposa.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px