LS_Online_BONART_1280X150-22

Notícies

L'aprovació al Congrés de la nova Llei de mecenatge es celebrada per La Plataforma pel Mecenatge

L\'aprovació al Congrés de la nova Llei de mecenatge es celebrada per La Plataforma pel Mecenatge
bonart barcelona - 26/04/23

La Plataforma pel Mecenatge ha celebrat l'aprovació el 26 d'abril al Congrés dels Diputats de la nova Llei de Mecenatge. Liderades per la Fundació Catalunya Cultura, les 180 entitats de l'àmbit cultural, social i de recerca que integren la campanya han expressat la satisfacció de les entitats sense ànim de lucre envers el text: "Reconeix la solidaritat i la participació privada en l'interès públic”. La llei és una iniciativa del PDeCAT que a partir del gener de 2024 substituirà l'anterior legislació en aquesta matèria, amb nous estímuls fiscals al mecenatge (increments en la deducció de l'IRPF per a persones físiques i jurídiques) i amb la inclusió de nous conceptes (donacions de serveis i mecenatge de recompensa), entre altres novetats.

El projecte de llei de mecenatge s'ha aprovat en comissió al Congrés dels Diputats aquest dimecres, després que la setmana passada PSOE, PODEM i PDeCAT anunciessin un acord total en els seus termes, inclosa una deducció de fins al 50% per a l'anomenat mecenatge sostingut. Està previst que entri en vigor el gener de 2024.

La norma incrementa els percentatges de deducció per mecenatge. En el cas de persones físiques, eleva de 150 euros a 250 la base sobre la qual es pot deduir el 80% de la donació a l'IRPF, i la resta tindrà un 40% de deducció (en lloc del 35%). En el cas de persones jurídiques, les deduccions de l'Impost de Societats també passen del 35 al 40%. En el cas del mecenatge sostingut, la deducció augmenta fins al 45% en persones físiques i al 50% per a persones jurídiques (fins ara era el 40%) empre que s'hagi fet la mateixa donació els dos anys anteriors.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Banner_MaquinesdelTemps_970x250