BANNERS BONART_1280x150

Exposicions

Marlborough Barcelona acull l'obra de Mark Amerika, pioner de l'art electrònic

Mark Amerika. Watermarks 4. 2022
Marlborough Barcelona acull l\'obra de Mark Amerika, pioner de l\'art electrònic
bonart barcelona - 29/03/23

Marlborough Barcelona presenta Mark Amerika. Remixing Reality. 1993-2023, un recorregut per l'obra d'un pioner de l'art electrònic. L'exposició mostrarà una de les primeres obres de net.art, els seus treballs més destacats entorn el glitch art i algunes de les seves creacions més recents.

La galeria Marlborough Barcelona acull, per primera vegada, una exposició d'art digital on es mostrarà un recorregut per l'obra de Mark Amerika (Miami, 1960) que recorre tres dècades de recerca i experimentació entorn a la creació electrònica i digital. Des dels seus començaments Mark Amerika ha tingut una visió molt avançada de l'art electrònic i digital avançant-se al seu temps i a l'ús de les tecnologies de comunicació aplicades a l'art.

La seva carrera ha estat complementada amb els seus treballs teòrics i una important tasca docent que ha promogut la recerca entorn a les pràctiques artístiques més emergents. El seu treball més icònic, GRAMMATRON (1993-1997), obra inclosa en l'exposició, va ser seleccionada l'any 2000 com una de les primeres obres de net.art per a la Biennal del Museu Whitney de Nova York. El 2009 Amerika va començar a exhibir Immobilité, considerat el primer llargmetratge artístic rodat amb un telèfon mòbil i exposat al Chelsea Art Museum de Nova York.

Des del 2019 experimenta amb les possibilitats creatives de la Intel·ligència Artificial, mostrant el seu interès per les denominades “xarxes neuronals artificials” i la seva relació amb el que els surrealistes denominaven “és la primera oportunitat per poder contemplar les seves obres a la ciutat de Barcelona. Mark Amerika (Miami, EE:UU., 1960) es artista, teòric, escriptor i docent i es va llicenciar en Belles Arts a la Universitat de Brown.

Ha realitzat exposicions individuals en llocs com el Museu d'Art de Denver, l'Institut d'Art Contemporani de Londres i el Walker Art Center de Minneapolis. La seva obra s'ha exposat en més de 100 exposicions col·lectives internacionals en els cinc continents i en 2009-2010 el Museu Nacional d'Art Contemporani d'Atenes va acollir l'exposició titulada UNREALTIME. Altres exposicions van tenir lloc a The Power Plant (Toronto), el Museu d'Art Eli i Edith Broad, el Museu d'Art Contemporani de Denver, el ZKM de Kalrsruhe i la Biennal de Mont-real. El Festival Abandon Normal Devices del Regne Unit, en conjunció amb els Jocs Olímpics de Londres 2012 va encarregar a Amerika l'obra d'art transmèdia a gran escala, Museum of Glitch Aesthetics [MOGA] que es va mostrar en una exposició individual a Manchester.

BANNERS BONART_180x180Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px