JP_Bonart-1280x150px-Online-

Internacional

"Celebració Picasso. ¡La col·lecció pren color!" al Musée national Picasso-Paris

\
bonart paris - 07/03/23

El Musée national Picasso-Paris inaugura l'exposició Celebració Picasso. ¡La col·lecció pren color!, dins del programa impulsat pel mateix Museu i la Comissió Nacional espanyola per a la Commemoració del 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso, que, amb el suport dels Governs d'Espanya i França, ret homenatge a l'artista al 50è aniversari de la seva mort, amb un programa d'abast internacional. La mostra, comissariada per Cécile Debray i Joanne Snrech, sota la direcció artística de Paul Smith, estarà oberta al públic des del 7 de març fins al 27 d'agost.

El Musée national Picasso-Paris, principal prestador i coordinador de Celebració Picasso 1973-2023, convidarà a redescobrir l'obra de Picasso amb una selecció de les obres mestres de la seva col·lecció a les quals Sir Paul Smith ha donat un context visual a través d'una presentació espectacular i molt creativa de les obres. Al recorregut s'hi incorporen obres d'artistes contemporanis internacionals amb la voluntat d'obrir noves interpretacions de l'obra de Picasso. El treball de Guillermo Kuitca, Obi Okigbo, Mickalene Thomas i Chéri Samba aporta la seva lectura a les innovacions artístiques del malagueny. Aquesta és la primera de les dues exposicions que té programades el museu, la segona porta per títol Sophie Carrer. Depèn de tu, preciosa i es podrà veure des de l'octubre.

Cécile Debray va ser nomenada presidenta del Musée national Picasso-Paris al novembre de 2021. Conservadora de formació, anteriorment va ser directora del Musée de l'Orangerie (2017-2021). Ha estat responsable de les col·leccions modernes del Musée national d'art moderne / Centre Pompidou (2008-2017), consellera científica de l'Administrador General de la RMN, responsable de la programació de les Galeries nationales du Grand Palais (2005-2008), conservadora del Musée d'art modern de la Ville de París (2000-2005) i directora dels museus de Châteauroux (1997-2000).

Joanne Snrech és conservadora de patrimoni. Anteriorment, ha estat responsable de les col·leccions modernes i contemporànies del Museu de Belles Arts de Ruan (2017-2020), on ha participat en esdeveniments com La Ronde (2017-2020) o So British!, la itinerància de les col·leccions permanents en col·laboració amb la Col·lecció Pinault (2019-2020). Des del 2020 és responsable de pintura al Musée national Picasso-Paris, on ha comissariat l'exposició Picture Picasso (2021-2022) i Picasso et l'Abstraction als Museus Reials de Belles Arts de Bèlgica (2022).

Sir Paul Smith és un dels grans dissenyadors britànics, reconegut pel seu esperit creatiu, que combina tradició i modernitat. El dissenyador s'especialitza en l'ús inventiu de l'artesania tradicional per crear peces modernes que s'inspiren en l'art i la vida quotidiana. Amb la passió per les referències culturals eclèctiques i les combinacions discretes d'estampats i colors, el dissenyador transmet un estil veritablement contemporani defensant un enfocament obert, curiós i autèntic del disseny.

La mostra s'emmarca al programa de la Celebració Picasso 1973-2023, amb més de cinquanta exposicions i esdeveniments, que commemoraran el 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso al llarg del 2023 en institucions culturals de renom d'Europa i els Estats Units.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Nial nou-180x178

Et poden
Interessar
...