banner-1280x150-gene

Notícies

21a edició del Festival Black Music Festival 2023

21a edició del Festival Black Music Festival 2023
bonart barcelona - 13/02/23

La 21a edició del Festival Black Music Festival 2023 s'iniciarà amb un concert presentació a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona el dimecres 1 de març a partir de les 20 hores. Aquest festival, que va ser pioner a l'estat espanyol en agrupar les músiques d'arrels afro-americanes en un cicle temàtic,  ha assolit molt de prestigi al llarg dels anys.

Artistes de gran referència com Chuck Berry, Ike Turner, Bill Wyman, Zax, Maceo Parker, John Mayall, Billy Preston, Tower of Power, Johnny Winter, Alvin Lee, Sam Moore, Spin Doctors, The Impressions, Gloria Gaynor o Stanley Clarke, entre d'altres, han estat artistes que han contribuït a consolidar el Black Music com a un festival. Una de les novetats del Festival és que aquest any aterra per primer cop a Mallorca, concretament a la Sala Zombies Elite mc, sa Pobla amb l'actuació de Los Deltonos + Roulotte.

Cal recordar que el festival va néixer a Salt; tot i això, "el BMF és des de fa una colla d'anys, un festival associat a la ciutat i a la marca Girona" han afirmat els organitzadors de l'esdeveniment. Un dels principals objectius del Festival és el de consolidar-se com a referent en els festivals musicals d'hivern del sud d'Europa en el seu gènere.

Segons l'organització "aquest festival és un espai de projecció nacional i internacional de Girona, amb la presència d'artistes capdavanters en l'àmbit mundial i la programació a diferents poblacions del territori. Una plataforma de llançament de noves propostes, d'exhibició d'artistes locals i de produccions pròpies. Un esdeveniment de diversificació real per la ciutat amb la programació a diferents barris, però també de diversificació territorial tant la més propera, com arreu dels Països Catalans." I afegeixen que "el festival tindrà uns horaris amables, transgeneracional amb programació per a tota mena de públics i amb activitats paral·leles, exposicions, esdeveniments participatius."

Els artistes que participaran en aquesta edició són: Freedom First, Doble & Hugsound, The Main Squeeze, Los Deltonos + Roulotte, Momi Maiga, Lady Blackbird, Los Del Tonos, Live Choir, Blackfang, Disco Fever amb la Black Music Big Band i l'Ensemble Jove Orquestra de les Comarques Gironines, Vargas Blues Band, The Rhythm Treasures & Myriam Swanson, Clarence Bekker Band + Kamikaze Helmets, The Rock'N'Roll Brothers, Joe Louis Walker, Lisa & The Lips + Clara Gispert, Sr.Oca + Las Ninyas del Corro + Metro, The Temptations i Lachy Doley. L'actuació de Jack Broadbent al C.C La Mercè tancarà aquesta edició del festival.

21a edició del Festival Black Music Festival 2023

Black Music Quiz i Black Music Pícnic i Black Music Big Band Junior

El 24 de juny a partir de les 12 h es realitzarà el Black Music Quiz, que és una activitat lúdica i participativa per descobrir i saber una mica més sobre les músiques d'arrel afro-americana i el Black Music Festival.

Per aquesta edició s'ha organitzat un concurs distès de preguntes i coneixements en format Quiz mentre els participants poden anar fent el vermut. S'hi podrà participar en grup o de manera individual i hi haurà diverses rondes amb diferents premis. També cal destacar la Black Music Silent Disco, que és una discoteca itinerant que tindrà un concert final amb The Rusties Band "Discovering the Three Kings". Des de l'Associació Reggae Girona s'organitza el 4 de març al Park d'en Pitus (Domeny) la jornada de Sound system i concert de reggae que s'allargarà fins a la mitjanit. També hi actuaran la banda Phrenetics, que representa el so jaimacà. Dins del Festival també hi haurà la secció Black Music Pícnic, que es durà a terme el diumenge 26 de març al Parc del Migdia de Girona amb l'actuació dels grups Rock Per Xics, Black Music Big Band, Monique Makon & Original Jazz Orquestra "Back to Amy"+ Dj. Dadaa (Dj. Resident de La Mirona).

Per altra banda, pel dia 5 de març es celebrarà la Black Music Big Band Junior, que és la germana petita de la Black Music Big Band, i que estarà dirigida per Adrià Bauzó. Pel 18 de març es durà a terme cinc hores de música de diferents estils al Black Venom, que és un esdeveniment alternatiu organitzat per M&E que cerca l'apropament entre les diferents cultures musicals i la societat en un entorn en el que la música i el carrer sumem per donar un resultat diferent i original. Pel que fa als espais del Black Music Festival d'enguany són: Girona (Auditori de Girona, CC. La Mercè, Parc del Migdia (Pla de Palau), Pl.de l'Assumpció (Sant Narcís), L'Estació Jove (Santa Eugènia), Pista CREC (Sant Daniel), Park d'en Pitus (Domeny), C.C.Sant Narcis i Ateneu 24 de juny. A Salt, són la Mirona i Pl.de la Llibertat, mentre que a Fornells de la Selva, La Sitja. A Barcelona, el festival se celebrarà a La Fàbrica DAMM i a Perpinyà al Mediator. A Corçà ala Pl. del Rebrot i a Torroella de Montgrí al Espai Ter. A Reus, es realitzarà al Teatre Bartrina mentre que a Mallorca a la Sala Zombies, sa Pobla.

Les entrades del Festival ja estan a la venda a través de la seva pàgina web que és: www.blackmusicfestival.com.

inclassificablesBonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1