banner-1280x150-gene

Exposicions

El Museu Tèxtil presenta l'exposició "Forcano Moda, Trets de moda sota la genial mirada d’Eugeni Forcano"

El Museu Tèxtil presenta l\'exposició \

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil presenta l’exposició temporal Forcano Moda, Trets de moda sota la genial mirada d’Eugeni Forcano. Aquesta mostra inclou una selecció de 40 fotografies que Forcano va realitzar per al món de la moda. Són trets d’una gran vitalitat i d’una posada en escena un punt surrealista. La genialitat de la mirada de Forcano idealitza i plasma la moda magistralment, no només fotografiant el producte, sinó també aportant una lectura social de l’entorn on va ser creat.

Amb motiu d’aquesta exposició es publica un catàleg de 48 pàgines que recull la totalitat de les fotografies exposades, una introducció i cronobiografia del fotògraf i el text “Forcano Moda” escrit per Manuel Outumuro. 

Manuel Outumuro, Josep Maria Forcano i Josep Guindo són els comissaris d’aquesta exposició que s’inaugura a la segona planta del Museu. Paral·lelament a la mostra, s’han programat una sèrie d’activitats com són la inauguració oficial de l’exposició el dia 16 d’octubre a les 12:00 hores del migdia i la visita comentada a l’exposició.

Forcano, gran mestre de la fotografía del S.XX

Eugeni Forcano és un dels grans mestres de la fotografia del segle XX al nostre país. Cal recordar que la seva trajectòria ha estat premiada amb quantitat de reconeixements: Premi Ciutat de Barcelona de fotografia en blanc i negre (1963) i color (1976), Artista FIAP (Federació Internacional d’Art Fotogràfic) (Berna, 1978), fins a arribar a la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (2012) i al Premi Nacional de Fotografia del Ministeri de Cultura (2012).

A principis dels anys seixanta Forcano és ja un fotògraf reconegut i amb una trajectòria impecable, rebent els primers encàrrecs del món de la moda i de la indústria tèxtil. El 1963 comença la seva col·laboració amb la revista Nueva Línea, editada pel Gremi de la Indústria Tèxtil i de la Sastreria. L’any 1964 s’integra en la revista Don especialitzada en moda masculina i editada pels industrials tèxtils de Sabadell.

Moltes van ser les entitats tèxtils que van trucar a la porta de l’estudi del fotògraf: Pulligan, Lycra, Sampons, Belcor, Dupont, etc. i així es va consolidar la faceta de fotògraf de moda que Forcano havia iniciat en les publicacions del sector. El gran encert de l’obra fotogràfica de Forcano per a la moda ha estat mantenir-se fidel a la seva manera de fotografiar. Sessió rere sessió, totes per encàrrec, aconseguia que les seves fotografies mantinguessin el segell inconfusible, que reafirmava la identitat de la seva obra.

De totes aquestes col·laboracions, potser el binomi més reeixit, va ser el que es va establir amb Tilsa (Textil Industrial Leonesa, S.A.) el 1968. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 31 de desembre del 2022 els dimarts i dijous de 10:00-14:00 hores i de 16:00-19:00 hores, els divendres de 10:00-14:00 hores i els diumenges de 10:00 a 14:00 hores.

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021BANNERS BONART_180x180

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88