728x90

Certàmens

França, país convidat a la Fira Internacional de la Ceràmica d’Argentona

França, país convidat a la Fira Internacional de la Ceràmica d’Argentona
bonart argentona - 24/06/22

La propera edició de la Fira Internacional de la Ceràmica d’Argentona, Fira  Argilà es celebrarà com sempre a l’escola Bernat de Riudemeia i ells tallers i activitats educatives es mantindran a la Plaça de l’Església, a pocs metres de la fira.

Un total de 60 ceramistes que han estat seleccionats, participaran a la Fira. La majoria d’ells  procedeixen majoritàriament de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, però també hi haurà representants de França, Marroc, Itàlia, Alemanya, Eslovènia, Polònia i Equador. Segons fonts de l’organització “alguns dels participants d’edicions anteriors a la pandèmia tornen enguany, ara que sembla que la normalitat torna a les activitats culturals i firals”.

França, país invitat 

La fira tindrà França com a país convidat, amb una representació d’una desena de participants, que s’ubicaran en un espai exclusiu dins del recinte firal de l’escola Bernat de Riudemeia. A més, 17 artistes francesos seran els protagonistes de l’exposició que tindrà lloc al Museu del Càntir, amb el títol Ceràmica contemporània francesa. Artistes de la col·lecció Viviane S

Pel que fa a la mostra de cinema Cineràmica 2022, aquest any  estarà dedicada als artistes francesos presents a l’exposició, així com una conferència d’un dels més destacats, el ceramista Jean Girel.

La fira s’iniciarà el divendres 1 de juliol a les 17:00 hores de la tarda i s’allargarà fins a les 10:00 hores del vespre. Dissabte i diumenge l’horari serà de 10:00 hores del matí a 10:00 hores del vespre, amb una aturada per dinar i descansar de 14:00 a 17:00 hores. 

A la plaça de l’Església s’hi duran a terme les activitats educatives, amb demostracions de terrissa tradicional al torn, tallers de torn per als més petits, mentre que els adults podran participar al taller de ceràmica “rakú” el dissabte al vespre. 

Per la seva part, la col·leccionista i Stéphanie Le Follic-Hadida, comissària de l’exposició, que també hi seran, protagonitzaran el debat de la primera jornada, mentre que la segona serà amb un film dedicat a l’artista Jean Girel, també present.

La fira es clourà el diumenge al vespre amb la trepitjada de fang. 

Altres activitats paral.leles que estan previstes durant el transcurs de la fira   són  les visites guiades al museu a càrrec del crític d’art Pere Pascual i les actuacions musicals a càrrec de l’associació Musicargentona.

A més,  al recinte de la fira i al museu també s’hi podrà adquirir el càntir de l’any 2022, obra de l’arquitecta i dissenyadora Carme Pinós, que serà presentat al públic i a la premsa el 20 de juny al museu.

Els organitzadors han volgut remarcar que “en conjunt, la fira presenta una programació molt potent i d’alt nivell artístic, reforçada per la presència a l’exposició del museu d’alguns dels millors ceramistes contemporanis de França” i han assenyalat que “L’organització es mostra convençuda que aquest any serà el de la consolidació i plena normalització després de l’aturada del 2020 i la bona represa del 2021. A més, durant i després de la pandèmia s’ha vist un gran interès per part del públic per la ceràmica, com ho demostra el fet que l’escola taller de ceràmica d’Argentona porta dos anys al màxim de la seva ocupació, amb una llista d’espera de més de 90 persones, quan la seva capacitat és de 85 alumnes adults”. 

Nial nou-180x178banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88