banner_aire_bonart_horitzontal

Certàmens

Festival Z, un espai pels creadors juvenils d'arts escèniques

Festival Z, un espai pels creadors juvenils d\'arts escèniques
bonart girona - 26/05/22

El Festival Z d'arts escèniques de Girona torna aquest juliol amb quatre dies de programació i 14 companyies formades per gent jove que mostraran les seves produccions. Algunes d'elles es troben a les beceroles, d'altres estan a mig fer i també n'hi haurà que ja estan en gira.

L'objectiu del festival és donar espai als creadors juvenils d'arts escèniques per mostrar les seves idees. A més, a banda de les funcions també hi haurà jornades per a professionals amb debats. El festival aquest any arribarà fins a Lloret de Mar, on el 3 de juny els alumnes del batxillerat d'arts escèniques de la Salle conjuntament amb joves tutelats i extutelats presentaran Avui és demà.

Després de tancar amb èxit la fase beta, el Festival Z dedicat a promocionar les produccions d'arts escèniques dels joves encara una nova edició amb més dies de programació. Enguany es farà durant quatre jornades, del 7 al 10 de juliol. La programació comptarà amb catorze companyies teatrals que mostraran als espectadors les seves creacions.

Cinc d'elles representaran funcions que ja tenen totalment finalitzades i que estan en gira. També n'hi haurà quatre que estan en procés de creació en una residència i mostraran un work in progress al públic. Finalment, n'hi haurà cinc més que presentaran creacions que estan en fase de preproducció.

La programació del festival arrencarà el 3 de juny a Lloret de Mar (Selva) on es presentarà un projecte elaborat pels alumnes del batxillerat d'arts escèniques de la Salle amb la col·laboració de joves tutelats i extutelats d'entre 16 i 18 anys. Junts representaran Avui és demà, un espectacle creat a partir de la producció Que s'acabi el món és culpa meva de la companyia la Intempèrie. Que s'acabi el món és culpa meva també es podrà veure dins de la programació d'enguany al Festival Z, serà el 9 de juliol a les sis de la tarda. Abans el públic podrà veure el documental de com s'ha fet el procés de creació d'aquest espectacle que veurà la llum a Lloret de Mar.

A banda, hi ha una acció sorpresa que s'està organitzant des del mateix festival on hi participaran una quarantena de persones. Es tracta de 'Longitud d'ones' i s'emmarca en el projecte Antenes. El lloc encara està per concretar però aquesta proposta es podrà veure el dia 7 de juliol a les sis de la tarda.

El dia 9 a les deu del matí hi haurà una taula rodona amb alguns gestors culturals per debatre quins espais ha de tenir la cultura jove. Els organitzadors del festival confien en què d'aquesta taula rodona en surti una llei de teatre de Catalunya, que fins ara no existeix.

A banda de créixer en dies i en municipis, el Festival Z també ha ampliat els seus espais. Si bé les jornades professionals es faran al Canal de Salt, les funcions es repartiran entre el Teatre Municipal de Girona i l'auditori de la Mercè. Aquest any, la programació manté el format de "ruta", en què els espectadors que ho vulguin podran veure totes les propostes del festival i cap d'elles se solaparà en horaris.

SS_Bonart-180x180-Onlinebanner-oro-180x180

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px