BONART_1280x150

Exposicions

Joan Mateu "Mateu" a la Galeria El Claustre

Joan Mateu \
bonart girona - 02/05/22

Del 29 d’abril al 14 de magia es pot visitar la nova exposició temporal de la Galeria El Claustre de Girona del pintor saltenc Joan Mateu titulada Mateu. En aquesta nova sèrie de quadre, Joan Mateu pinta paisatges de la Costa Brava amb personatges solitaris els rostres dels quals, només es poden veure d’esquenes.

Segons Miquel Berga, degà d’Humanitat, Universitat Pompeu Fabra “en Mateu crea l’atmosfera lumínica i compositiva necessària perquè sigue l’espectador qui doni forma, i sobretot “història”, a l’anònim personatge. És aquesta peculiar poètica del silenci la que dona una qualitat incofusible a l’obra de l’artista” i puntualitza que “la solitud o la melangia que presideixen aquests quadres, projecten paradoxalment, uns efectes consolatoris, una certa compassió còsmica que prové directament, de la serenitat compositiva i de l’especial “vibració” lluminosa que impregna totes les obres de l’artista”.

Alguns dels quadres destacats d’aquesta mostra són L’Amfiteatre de 54 x 89 cm, Escull de 81 x 97 cm, El Blau de 114 x 146 cm, Catifa de 73 x 116 cm o Escletxa de 89 x 116 cm.

Joan Mateu i Bagaria va nèixer a Salt el març del 1976. És un artista multidisciplinari català amb projecció Internacional, especialitzat en pintura figurativa i espais urbans. L'any 1999 va anar a viure a Barcelona, on va estudiar Arts Aplicades a l’Escola de la Llotja; malgrat sempre havia treballat l’aquarel.la, la pintura acrílica va esdevenir el seu nou mitjà d'expressió. El 2002 va fer la seva primera exposició individual amb gran èxit, i a partir d'aquest moment va arrencar la seva carrera artística i va començar a exposar amb regularitat a diferents galeries tant d'Europa com dels Estats Units, guanyant diversos premis.

Els horaris de visita a la mostra són de dimarts a dissabte de 10 a 13.30 hores (matins) i de 16.30 a 20.30 hores de la tarda. Els dilluns i festius està tancat.

inclassificablesbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px