FCC-Segell-banner4
El MNAC presenta \

Exposicions

El MNAC presenta "Donació Benet Rosell. Escriptures i trajectes"

bonart barcelona - 10/03/22
BanerVictor04Impremta Pages - banner-180x178

El MNAC presenta de l'11 de març al 11 de setembre l'exposició Donació Benet Rossell. Escriptures i trajectes, comissariada per Àlex Mitrani.

Poeta, cineasta i creador plàstic, Rossell (Àger, 1937 – Barcelona, 2016) és un de les figures imprescindibles per construir el relat de l’art català de la segona meitat del segle xx i protagonista de l’emergència de les pràctiques conceptuals i la performance. Convivint amb la seva obra cinematogràfica experimental, l’artista va manifestar un interès particular pel dibuix, revestint l’ofici de ninotaire amb el mateix esperit d’avantguarda de Paul Klee o Saul Steinberg. Va fusionar el dibuix amb la cal·ligrafia, de vegades miniaturitzat (micrografies per mirar amb lupa), i el va portar, finalment, als dominis de la pintura. Central i marginal alhora, amb la seva radicalitat i la seva sensibilitat, Benet Rossell estableix punts de confluència entre l’art conceptual i l’art més líric i plàstic.

La donació al Museu Nacional d’un conjunt important de la seva obra per part de la vídua de l’artista, Cristina Giorgi, permet apreciar la diversitat de peces i la gran inventiva de Rossell. Es tracta d’una aportació fonamental per a la col·lecció d’art de postguerra i segona avantguarda del Museu.

Aquesta donació permet veure com la cal·ligrafia i l'escriptura se situen al centre de la seva obra. Rossell feia unes microescriptures molt particulars (“dibuixos de cec”, els anomenava) que funcionen com a cal·ligrames amb què evoca un formigueig d'impressions de la realitat. Amb humor i misteri, ens convida a submergir-nos en un laberint de signes.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021