Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Exposicions

L’estètica austera i rigorosa de Dominica Sánchez a Artur Ramon Art

L’estètica austera i rigorosa de Dominica Sánchez a Artur Ramon Art
bonart barcelona - 04/02/22

La galeria d’art Artur Ramon dona inici a l’any amb l’exposició Dominica Sánchez. Obres des del 2002. La mostra repassa l’obra de l’artista de Barcelona i, a la vegada, recorda la crítica d’art Maria Lluïsa Borràs, que va presentar algunes d’aquestes peces l’any 2002 al Museu de Pintura de Sant Pol de Mar. Aquesta nova aposta de la galería barcelonina és un viatge en el temps que va més enllà de l’obra de Dominica Sánchez i ens vol acostar a un moment i a una generació a través de 12 escultures i una vintena d’obres en fusta, pastel, carbó, paper i oli. Dominica Sánchez. Obres des del 2002 obre portes el 27 de gener i es podrà veure fins el 4 de març a Artur Ramon Art. 

Artur Ramon Art proposa una mirada retrospectiva a l’obra de la Dominica Sánchez dels voltants del 2002, l’època en que la galeria va conèixer el seu treball gràcies a l’exposició Paisatges Íntims i Espirituals del Museu de Pintura de Sant Pol de Mar. Amb Dominica Sánchez. Obres des del 2002 es recupera el seu treball de fa 20 anys com a cristal·lització del temps de l’artista i la reivindicació de la pintura com a vida, dels molts camins que s’obren entre l’experiència vital i la pintura. 

En paraules de Mònica Ramon, comissaria de l’exposició la mostra també és un sentit homenatge a qui va ser una de les millors crítiques d’art que ha donat el país al segle XX: Maria Lluïsa Borràs, morta fa més de deu anys. Borràs deia “La principal tasca del crític d’avui no és jutjar. Ho va ser. Ja no. Ara la prioritat és compartir les claus que un posseeix per ajudar a entendre el que li diu l’obra. El crític no és un jutge: és un pont entre artistes i públic”. Mònica Ramon conclou que “això va ser ella: un pont, un far en la mar revolta”. 

Les obres de Dominica Sánchez es caracteritzen per una estètica rigorosa i austera nascuda de la seva experiència com a filla de la postguerra dels anys 1940 i 1950. Polièdriques i basades en dibuixos i escultures, les peces que es podran veure a Artur Ramon Art toquen formats tan diversos com el ferro, el paper, la fusta o el lli. Són obres de formes geomètriques, sintètiques i elegants que tenen un fort lligam amb el món orgànic i la natura. En total, en aquesta exposició s’hi podran veure dotze escultures – sis de gran format i sis petites -, set obres en fusta, pastel i carbó, 15 obres en paper i quatre teles amb carbó i oli. 

Maria Lluïsa Borràs (1931-2010) va ser secretària de Joan Miró i una de les fundadores de la seva fundació a Barcelona. Gran coneixedora de les primeres avantguardes – especialment de Picabia i Calder -, apreciava tant l’art consolidat com l’emergent. Mònica Ramon recorda que “certament Borràs donava empenta a artistes que encara no estaven al circuit de galeries, com en aquell moment Dominica Sánchez”. Crítica d’art i activista, va deixar un llegat i empremta inesborrable en els cercles artístics nacionals. Amb aquesta mostra, Artur Ramon Art vol recordar-la i retre-li un sentit homenatge a través de l’obra de Sánchez, que els va unir. 

Dominica Sánchez. Obres des del 2002 es podrà visitar del 27 de gener al 4 de març a l’espai que la galeria tè a la seva seu al carrer Bailèn, al cor de l’Eixample de Barcelona. L’entrada és gratuïta i una oportunitat única per viatjar en el temps tot mostrant l’art de l’artista de fa 20 anys. 

inclassificablesBanner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal