canal-mnactec-1280-150

Exposicions

Col·lecció Bassat, segle XXI. La pintura de la memòria 

Col·lecció Bassat, segle XXI. La pintura de la memòria 
bonart mataró - 27/01/22

La Nau Gaudí acull, del 2 de febrer al 3 de juliol, una mostra que sota el títol Col·lecció Bassat, segle XXI. La pintura de la memòria exhibirà obres d'Enric Ansesa, Pep Carrió, Xaro Castillo, Rosa Codina-Esteve, Ramon Enrich, Marc Prat Codina i Jaume Ribas.

Comissariada per Albert Mercadé, la exposició recull obres del fons de la Col·lecció Bassat i artistes els quals posseeixen una àmplia trajectòria a l’esquena i que com explica el Mercadé: "Malgrat un context pictòricament advers, no han deixat d’interpel·lar el temps i l’espai que els circumden. En tots ells hi apareix una mirada pictòrica fonda i reminiscent: en el temps, en els pintors admirats, en el record vital, i també cap endins, en els fonaments de la sensibilitat, en els paisatges i objectes fundacionals de la personalitat".

En paraules de Lluís Bassat: "Aquesta és la primera exposició a la Nau Gaudí d’obres de la nostra col·lecció fetes durant el segle XXI. Per primera vegada no hem agrupat les obres per dècades, sinó per artistes, que ens presenten la seva obra d’aquest segle. Creiem que d’aquesta manera s’entén millor el seu art i es pot apreciar millor l’artista. La seguiran altres exposicions que ja tenim previstes i que ens donaran una visió de conjunt de l’art del segle XXI que tant ens agrada".

Col·lecció Bassat, segle XXI. La pintura de la memòria  torna la mira al papel meditatiu i reflexiu de la memòria sobre l’existència humana sobresurten com les dimensions artístiques més estimades pels pintors d’avui. La memòria —memòria històrica, memòria personal— apareix com un trampolí per a l’artista: una immensa piscina per capbussar-se en els subterfugis més recòndits de la psicologia humana. Aquesta actitud és ben palesa en els artistes escollits per la Col·lecció Bassat per representar la pintura del nostre temps, del segle XXI.

Impremta Pages - banner-180x178La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1