banner-1280x150-gene

Exposicions

"A Tour de Force" de Shane Wolf al MEAM

\
bonart barcelona - 22/01/22

El MEAM, que promou i difon l'art figuratiu dels segles XX i XXI, presenta A Tour de Force, la primera exposició individual de l'artista americà Shane Wolf (Cincinnati, 1976). La mostra, disponible fins al 27 de març, reuneix prop de 200 obres que mostren les noves peces monumentals, així com el seu minuciós procés de treball.

Wolf és un artista americà resident a França que exposa per primera vegada en un museu una mostra antològica composta per un total de 187 obres, entre pintures, dibuixos, gravats i esbossos, de les quals 23 pertanyen a col·leccions privades. Alguns dels seus nombrosos premis i reconeixements internacionals inclouen: el primer i segon premi a la categoria de Millor Nu de l'Art Renewal Center (Nova York, 2013), la Medalla d'Or de l'Acadèmia Europea d'Art (França, 2013), la Medalla de la Société des Artistes Français (2013) i de la Société Nationale des Baux-Arts (2011), i el prestigiós guardó “Taylor Prix” (París, 2011), entre d'altres.

En aquesta exposició antològica, Shane ha volgut plasmar no només les obres finals sinó tot el procés de creació artística, des de la investigació compositiva abstracta inicial, les composicions de valor, el guió gràfic i de colors, la investigació de postures i els dibuixos preparatoris finals , fins a arribar a l'obra acabada. La mostra de l'artista és una representació del cos humà en tot el realisme i la majestuositat. Wolf és un hereu directe del “renaixement”, de la representació artística i intel·lectual del cos femení i masculí. A través seu es pot captar el poder de diversos segles d'herència pictòrica. L'estil del pintor està inspirat en el classicisme acadèmic que venera tant la bellesa com l'equilibri. Així mateix, també està inspirat en un gest molt contemporani, que es denota al gir ferotge dels cossos contorsionats. Més enllà dels models que hi posen, la presència real dels cossos s'imposa amb força. La pintura ja no apareix com a representació sinó com a part d'una realitat posada a l'abast dels espectadors. Un realisme que es resumeix en el fet que Shane Wolf pinta a partir de models vius, una metodologia acadèmica que escasseja entre els pintors contemporanis.

A la mostra de pintures de Shane Wolf es manifesta una intenció gairebé barroca, induïda per la mida de les figures, però també un punt de vista teatral inspirat en les pintures d'altres èpoques. A les elegants perspectives d'un sostre decorat, una cúpula o un hàbil escorç, l'espectador se situa al cor del treball de Shane Wolf. Perquè totes aquestes intencions, siguin tècniques o dramàtiques, tenen el mateix propòsit: captar l'atenció dels visitants del Museu. Això és perquè l'artista no només està fent una declaració estètica, sinó que la seva obra té un significat tal que reconecta completament amb el pensament renaixentista en col·locar l'ésser humà al cor de les seves pintures.

SS_Bonart-180x180-OnlineNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal