download

Exposicions

Picasso cara a cara amb els grans mestres i Paula Rego, properes exposicions del MPM

Picasso cara a cara amb els grans mestres i Paula Rego, properes exposicions del MPM
bonart màlaga - 31/12/21

El Museu Picasso de Màlaga ha presentat la seva programació expositiva per l'any 2022 que reforça els vincles de Pablo Picasso amb els grans mestres. El mes de febrer del 2022, el Museu Picasso Màlaga iniciarà la seva programació anual amb Cara a cara. Picasso i els mestres antics (22 febrer – 26 juny 2020), en què obres d'El Greco i Zurbarán, entre altres mestres, s'exposaran al costat de les de Pablo Picasso per descobrir vincles entre l'obra de Picasso i una selecció d'obres de grans mestres del passat. Michael FitzGerald, professor d'art modern i contemporani al Trinity College de Hartford, Connecticut, és el comissari d'aquesta mostra organitzada pel Museu Picasso Màlaga i el Museu de Belles Arts de Sevilla.

Ja a la primavera de l'any que ve arribarà a Màlaga una retrospectiva de Paula Rego ( 26 abril – 21 agost 2022) que donarà a conèixer la feina i la història d'una artista amb una vida extraordinària, així com a la personal naturalesa de gran part de la seva obra en el context sociopolític on està arrelada. Paula Rego (Lisboa, 1935), que resideix i treballa a Londres des de la seva joventut, ha redefinit l'art figuratiu i revolucionat la manera com es representa les dones. Les relacions de poder, la mitologia i la sexualitat són temes habituals a la seva obra. El Museu Picasso Màlaga torna així a apostar per la tasca de posar en valor la dona artista del segle XX, després d'anteriors mostres dedicades a Sophie Taeuber-Arp, Hilma af Klint, Louise Bourgeois i les artistes surrealistes. Comissariada per Elena Crippa, l'exposició ha estat organitzada per Tate Britain en col·laboració amb Kunstmuseum Den Haag i Museu Picasso Màlaga.

D'altra banda, des de la tardor passada i fins a la primavera del 2022, el Museu Picasso Màlaga exhibeix El París de Brassaï. Fotos de la ciutat que va estimar Picasso (19 octubre 2021 – 17 abril 2022). L'exposició no només se centra en l'activitat d'un fotògraf que va construir una topografia visual de la ciutat de la llum (i de les ombres) dels anys trenta i quaranta del segle passat, sinó que ho mostra com un creador prolífic que va dissenyar llibres, va dibuixar nus o va tallar escultures. De les moltes relacions que estableix a París amb escriptors, assagistes, dramaturgs o artistes visuals, en celebrar-se al Museu Picasso Màlaga, la mostra dóna principal importància a la seva estreta i fecunda relació professional i personal amb Pablo Picasso.

JP_Bonart-180x180-Online_Impremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90