0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Exposicions

"Standard Colors / Colors Standard", treballs inèdits de Joan Colomer

\
bonart barcelona - 13/12/21

La galeria ADN inuagura Standard Colors / Colors Standard que presenta, del 18 de decembre al 26 de febrer del 2022, una selecció de treballs inèdits, fotografies i vídeos, realitzats per Jordi Colomer al llarg dels tres darrers anys. Murs a la Ciutat de Mèxic, una carretera secundària a Xile, molins a la Manxa i una zona industrial a Barcelona són alguns dels escenaris dispersos on tenen lloc modestes accions individuals que prenen el color com a element mediador amb els espais, transformant-los transitòriament.

Amb peces senzilles de paper, Jordi Colomer apunta a burlar l'autoritat de codis i representacions; les aules es traslladen al carrer, el trànsit es veu distorsionat i els mites troben la seva alternativa desafiant des d'accions concretes els models estàndard.

Colomer assenyala a l'origen d'aquestes obres una visita a la casa-taller de l'arquitecte Barragán a Ciutat de Mèxic –obra paradigmàtica de l'ús del color a l'arquitectura– i la trobada amb les pintures geomètriques de Josef Albers penjades a les parets. Les abstraccions d'Albers allà presents pertanyen a la sèrie Homage to the Square i va ser el mateix artista alemany qui, en un dels múltiples viatges que Josef i AnnieAlbers van realitzar a Mèxic, fascinats per l'art precolombí, les va oferir com a regal al seu amic Barragán. L'arquitecte mexicà va fer reproduccions de les pintures, a través d'impressions mecàniques, potser per poder modificar-ne la mida i controlar així l'escala de la imatge respecte de l'habitació. Mentre les còpies són exhibides a la casa, les pintures originals s'amaguen a l'arxiu.

Aquest ús del paper imprès també era familiar per a Albers que, en el seu vessant com a pedagog i teòric, proposa utilitzar-lo en preferència a la barreja de pintura a Interaction of Color (1963), un dels llibres més importants sobre l'estudi del color i un clàssic de l'educació artística. El llibre planteja exercicis al voltant de principis del color com la relativitat, la intensitat, la temperatura o les il·lusions òptiques; exercicis que el mateix Colomer havia practicat a la seva etapa destudiant.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1canal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1