benedormiens_Àlvar_suñol_2

Exposicions

Alberto Peral pren el cilindre com a forma essencial a "Redonda redonda"

bonart L'Hospitalet de Llobregat - 25/11/21
Alberto Peral pren el cilindre com a forma essencial a \
Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AWBaner_Enkaoua_Bonart_360x356px

El Centre d'Art Tecla Sala presenta una exposició que recull 26 treballs escultòrics d'Alberto Peral (Santurtzi, 1966). Comissariada per Jorge Satorre, Redonda redonda exhibeix el resultats d'una obstinada recerca formal en què l'artista ha estat implicat durant els darrers anys, partint del cilindre com a element essencial.

La familiaritat que mantenen les diverses peces-fragment (segons les denomina l'artista) i els seus materials amb recursos propis de l'arquitectura s'estén a la intervenció en els dispositius que configuren la sala d'exposició, tot jugant amb la seva funcionalitat, la seva escala i el seu recorregut. El cos central del treball, realitzat majoritàriament per a aquesta exposició, dialoga amb una revisió d'obres de les diverses etapes de la producció de l'artista, començant amb la important experiència que va suposar en la seva formació el pas pels tallers d'Arteleku a Donostia-Sant Sebastià a principis dels anys noranta.

Després de presentar el seu treball al costat d’Ana Laura Aláez a l'Espai 13 de la Fundació Joan Miró el 1992, Alberto Peral va establir la seva residència a Barcelona, experiència indispensable per entendre les particularitats de la seva pràctica respecte a la d'altres escultors bascos de la seva generació.

El seu interès pel diàleg amb altres artistes es reflecteix en la important tasca que ha dut a terme a l'espai independent Halfhouse, que codirigeix des de l'any 2009 juntament amb l'artista Sinéad Spelman.

 

Et poden
Interessar
...

benedormiens_Àlvar_suñol_2