canal-mnactec-1280-150

Certàmens

LOOP Barcelona 2021 tanca la seva 19a edició amb èxit de públic

LOOP Barcelona 2021 tanca la seva 19a edició amb èxit de públic
bonart barcelona - 25/11/21

La Fira LOOP 2021, ubicada aquest any a La Pedrera – Casa Milà, ha fet que la Fundació Catalunya La Pedrera i el Festival LOOP hagin decidit, donat el gran èxit de públic, prorrogar fins el 12 de desembre l’exposició de la Fira LOOP ubicada a la primera planta de la Casa Milà.

El Festival LOOP ha comptat amb més 200 artistes, 40 comissaris i comissàries i 62 espais artístics i culturals de la ciutat, aquesta edició ha presentat un ampli ventall d’accions en viu i de performances fílmiques a l’espai públic, celebrant la presencialitat i la importància de l’experiència compartida.

La Fira LOOP 2021 finalitza amb un balanç positiu, recuperant la presencialitat i fent evident la vitalitat i creixent comunitat del videoart, després d’un temps de molta incertesa per a les fires tradicionals. Amb la participació de 27 galeries i artistes de l’àmbit internacional, la Fira ha presentat un panorama variat de la videocreació actual en diferents formats: des de projeccions monocanals fins a instal·lacions multi-pantalla en diàleg amb l’espai.

El Premi Adquisició La Roca Village LOOP ha estat atorgat a l'artista franc-algeriana Katia Kameli per la seva peça The Storyteller del 2012 i que ha estat presentada per la galeria Kulte Gallery de Rabat (Marroc). L'obra passarà a formar part de la col·lecció LOOP, integrada en la Col·lecció MACBA, Museu d’Art Contemporani de Barcelona. Aquest premi es realitza gràcies al compromís de La Roca Village amb donar suport al talent i la creativitat.

El LOOP Award, s'ha concedit en canvi a l'artista català resident a Brasil Daniel Steegmann Mangrané per la peça A Dream Dreaming a Dream presentada per la galeria Esther Shipper de Berlin (Alemanya).

El Jurat d'aquesta edició compost perClaudia Segura (Conservadora d'Exposició Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Barcelona), en representació d'Elvira Dyangani Osé (Director, Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Barcelona), Andrea Lissoni (Director, Haus der Kunst, Munic), Dirk Snauwaert (Director, WIELS, Brussel·les), Benjamin Weil (Director, Centre d'Art Moderna de la Fundação Gulbenkian, Portugal) i Daniela Zyman (Directora Artistica, TBA21, Vienna i Madrid), ha seleccionat de manera unànime l’obra destacant: "La seva aposta pels nous llenguatges utilitzant la intel·ligència artificial, la seva excel·lent qualitat així com les reflexions que evoca entorn a l’ecologia, la imaginació política i les preguntes sobre la representació de la imatge en moviment. Així mateix, és una obra que qüestiona la temporalitat en si mateixa, els termes de realitat i ficció, i s’apropa a altres maneres de pensar la natura més enllà d’allò humà".

inclassificables300x300

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88