banner-oro-1280x150

Exposicions

Tardor de l´art 2009

bonart - 02/09/09

La Tardor de l’Art, impulsada per les quatre associacions de galeristes catalanes –el Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC), (art) Catalunya, Art Barcelona (Abe) i l’Associació de Galeristes Independents d’Art de Catalunya (GIC)– i per la Generalitat, han presentat aquest matí al Palau Marc, seu del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, el projecte que és desenvoluparà entre els mesos de setembre i desembre.

El tret de sortida del programa serà el dia 4 de setembre, amb la inauguració de les exposicions Realismes –a diverses galeries del GGAC– i Eros+ismes, a l’espai del Tinglado 4 de Tarragona. A partir d’aquesta obertura, la Tardor de l’art 2009 té per endavant tres mesos farcits de propostes de gran interès cultural, que es desenvoluparan a les galeries de tota Catalunya i a altres espais seleccionats: pintura, fotografia, escultura, vídeo, instal·lació, arts digitals, dibuix, edició, etc.

La Tardor de l’art 2009 és una niciativa en què hi participen un total de 99 galeries I que consisteix en un conjunt d’exposicions i propostes culturals gratuïtes i obertes a tothom. La Tardor de l’art 2009 neix amb una vocació clara: que l’art es visqui, que entretingui i faci pensar, que emocioni i provoqui, que creï nous aficionats.

Quatre propostes diferents amb la finalitat d’apropar les galeries a la ciutadania. La idea d’unir esforços en un programa compartit començà a prendre forma a mitjans de l’any 2008. En aquell moment, les associacions es reuniren amb l’Institut Català d’Indústries Culturals (ICIC) del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació per tal d’analitzar la situació de l’àmbit de l’art, estudiar les oportunitats del sector galerista i proposar vies d’actuació per al seu impuls.

Propostes:  
  • Un conjunt de cinc exposicions temàtiques organitzades pel Gremi de Galeries d’Art de Catalunya (GGAC): Realisme: Classicisme i Modernitat, El paper de l’art, Abstraccions, Els volums de l’art i Avantguardes Històriques
  • La mostra Eros+Ismes, organitzada per l’Associació (art) Catalunya
  • La proposta cultural Els dissabtes d’Art Barcelona, organitzada per l’associació Art Barcelona (Abe)
  • El projecte expositiu expandit Fora de joc, organitzat per les Galeries Independents de Catalunya (GIC)
BanerRocas180x180Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1