banner-elscatala-817x88px

Notícies

Intervencions artístiques a l´L9

bonart - 15/02/10
banner-elscatala-180x180pxthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim  Nadal, va visitar el passat divendres a les 12 hores del migdia les intervencions artístiques instal·lades al ramal  de l’L9 de Santa Coloma de Gramenet, a càrrec de l’artista Montserrat Soto. Les seves propostes recorden als viatgers que es troben a l’interior del suburbà, a partir de fotografies que actuen com una finestra artificial. D’aquesta manera, el Govern vol continuar promovent la participació d’artistes en l’obra pública, per a dotar de personalitat les noves infraestructuras i transmetre el llegat cultural i social més immediat. Així, en els últims anys s’han intal.lat més de 15 propostes artístiques en nous espais, com ara estacions de Metro i FGC.


En total, es preveu que en les 52 estacions de l’L9 hi participin aproximadament més de 30 artistes. Les properes estacions seran la de Badalona i el tram central entre Bon Pastor i la Sagrera. Actualment s’està fent el procés de selecció per a escollir les propostes de tres autors.


Per altra part, darrerament s’han instal.lat més de 15 intervencions artístiques arreu del territori, en noves estacions de Metro i FGC. En aquest sentit, les últimes intervencions realitzades, han estat les instal.lades a les noves estacions del perllongament de l’L3 de Roquetes i Trinitat Nova, a càrrec dels artistas Salvador Juanpere, Enric Maurí i Antonio Ortega, així com la instal.lació de Jordi Benito en homenatge a Pompeu Fabra a l’estació de Provença dels FGC. També al nou vestíbul de l’estació d’FGC de l’Almeda, a Cornellà de Llobregat, s’ha instal.lat una intervenció de Francesc Abad, i a l’estació de Pallejà, una altra d’Edoo Pérez. L’estació del Carmel, Teixonera-El Coll i Vall d’Hebron acollirà una intervenció a escollir entre els artistas Antoni Abad, Eulàlia Valldosera i Pere Noguera. Pel que fa a la nova estació de Badalona Centre de la prolongació de l’L2, s’escollirà una entre les propostes dels artistas Jordi Pablo, Jordi Aligué i Albert Isern, que haurà d’incloure el testimoni de les troballes arqueològiques, amb la participació del Museu de Badalona. Alexandra Planas

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura