banner-oro-1280x150

Exposicions

La Galeria Cayón inaugura temporada amb Stanley Whitney, Yves Klein i Minjung

La Galeria Cayón inaugura temporada amb Stanley Whitney, Yves Klein i Minjung
bonart maó - 13/06/19
La Galeria Cayón inaugura temporada a Menorca amb exposicions de Stanley Whitney, Yves Klein i Minjung.
Menorca va ser el destí escollit pels germans Cayón per instal·lar el seu nou projecte que obrirà de nou les seves portes al públic el proper 18 de juny. La bellesa de l'entorn i les creixents iniciatives culturals que s'estan duent a terme a l'illa balear fan que aquest sigui l'enclavament perfecte per a avançar en la seva expansió. I és que Menorca està experimentat un fort repunt en el mercat artístic convertint-se en una destinació cultural. Galeria Cayón s'aferma per completar l'oferta expositiva a l'illa. La sala se suma als altres tres locals que Galeria Cayón té repartits per Madrid (on compta amb dos espais al carrer Blanca de Navarra) i Manila.
La galeria se situa a l'antic cinema Victòria. L'intent de preservació pels béns culturals i l'aposta per la màxima conservació d'elements originals han suposat un repte per al procés de rehabilitació d'aquest històric local a Maó. L'exposició es presentarà a la sala principal, un espai singular de 12 metres d'alt, on se situava el pati de butaques d'un teatre fa 101 anys i en la primera planta. La sensibilitat dels germans Adolfo i Clemente Cayón pels espais emblemàtics queda patent en l'espai de Blanca de Navarra 7, inaugurat el 2013. Un antic garatge d'un edifici dels anys 20 de 4 metres d'altura, i l'espai de Blanca de Navarra 9, un antic teatre d'un convent adjacent de 6 metres d'altura inaugurat el 2016 amb una exposició meravellosa d'Eduardo Chillida.
L'exposició de la Galeria a la sala principal del espai de Menorca mostrarà un conjunt de llenços recents de Stanley Whitney al costat de l'emblemàtica instal·lació Pure Pigment, d'Yves Klein, de dimensions 12x3mtros, presentada, per primera vegada, a la Galerie Colette Allendy el 1957, i reproduïda, amb l'autorització dels Arxius Yves Klein, per a aquesta exposició. En paraules de Klein: "[el pigment pur] té una brillant vida pròpia i una extraordinària autonomia, és el color en si mateix".
Per Klein el color és alguna cosa més que un mitjà d'expressió. El seu ja cèlebre color YKB (International Klein Blue, el famós "blau Klein") arriba a la seva màxima expressió transcendental amb la instal·lació "Pure Pigment" que tindrà unes dimensions de 12x3 m. La manera de pensar el color en Whitney és semblant. Ell diu que "l'espai està en el color", fent evident que el color transcendeix la simple aparença per ser una presència en si mateix. "No, no tinc una teoria sobre el color. Vull deixar-lo en la pura màgia".
Amb motiu de l'exposició s'editarà un catàleg amb imatges de la mostra, que inclourà una conversa entre Stanley Whitney i Hans Ulrich Obrist, un dels comissaris més important a dia d'avui, director artístic de Serpentine Galleries, Londres. A la primera planta s'exposarà obra de la coreana minjung. De la seva pràctica artística cal esmentar l'ús de l'aquarel·la i la superposició de capes de paper, que posteriorment va cremant per seccions. Aquesta tècnica dota les obres d'un efecte tridimensional i permet que l'atzar s'apoderi de la composició i la forma. No obstant això, l'artista dóna significat a aquestes creacions que el foc deixa a l'albur, canalitzant l'energia i posant el focus en identificar i plasmar, repetidament, el seu estat d'ànim, alhora que sent i guia la seva pròpia respiració.
A la imatge, vista de la mostra.
SS_Bonart-180x180-Onlineinclassificables

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal