FCC-Segell-banner4
La galeria Pelaires celebra el 50 aniversari amb una gran retrospectiva

Notícies

La galeria Pelaires celebra el 50 aniversari amb una gran retrospectiva

bonart palma - 13/06/19
Baner_ProustMarsans_Bonart_360x356Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
La galeria Pelaires celebra el 50 aniversari amb una gran retrospectiva que reuneix obres de Pier Paolo Calzolari, Günter Förg, Rebecca Horn, Jannis Kounellis, Richard Long, Fausto Melotti, Marisa Merz, Mario Merz, Joan Miró, Giulio Paolini, Michelangelo Pistoletto, Thomas Schütte i Antoni Tàpies a partir del 13 de juny.

Aquesta és la primera part del 50 Aniversari, que representa una mirada cap enrere i un homenatge a la figura del fundador de la galeria, Pep Pinya. La segona part estarà focalitzada en el present i el futur de la proposta programàtica de Paraires.

Pep Pinya fundador de la Galeria Pelaires, afirma que "era del tot impossible reunir 50 anys en una única exposició. Per aquest motiu, s'han seleccionat només 26 peces d'artistes que ha passat per Pelaires i els hem ajuntat sense més pretensió que donar a conèixer una passió per una professió que, des del primer dia, es va convertir en una forma de vida ".

Frederic Pinya, director de la galeria, explica que "hem dividit el nostre 50 Aniversari en dues exposicions. Primer una amb una mirada cap enrere i després farem una altra ja focalitzada en el futur. En aquesta primera el que volem és homenatjar el fundador de la galeria, Pep Pinya, amb una selecció d'artistes relacionats amb aquests cinquanta anys d'activitat, molts d'ells vinculats a la figura de Rebecca Horn-que al costat de Jannis Kounellis va protagonitzar l'exposició del 40 Aniversari, Aigüestortes- i altres, com Antoni Tàpies i el mateix Joan Miró, absolutament clau en la història de la galeria ". A més, afegeix, "arribar a aquesta xifra ens permet donar-li la veritable dimensió al projecte que va començar el meu pare el 1969, que ha estat capaç d'atraure Palma i als Mallorca als artistes més importants del món, posant-nos al mapa mundial de l'art contemporani. I tot això ha estat possible, sens dubte, perquè la història de Paraires és bàsicament una història de passió per l'art ".

Finalment, Frederic Pinya convida a tot el públic a "venir a la Galeria Pelaires i gaudir d'aquesta exposició. Tot l'esforç que hem fet per tenir aquestes peces d'artistes tan reconeguts aquí serà complet si ho compartim amb quantes més persones millor. Celebrem 50 anys i volem compartir-ho amb tota la ciutat de Palma i amb Mallorca ".

La inclusió d'obres de Joan Miró i Antoni Tàpies en aquesta exposició d'artistes més generacionalment relacionats amb l'alemanya Rebecca Horn -a qui volíem posar al centre d'aquesta celebració-, es deu al rellevant paper que va jugar Joan Miró a la formació de Paraires . No podia celebrar-se una exposició del 50 aniversari de la galeria sense comptar amb obres de l'artista que més va ajudar en els seus inicis a una galeria a la qual va convertir en punt de trobada d'alguns dels creadors internacionals més importants del segle XX. D'altra banda, s'ha s'ha inclòs també obra d'Antoni Tàpies, per ser un artista que ha exposat diverses vegades a la galeria durant els primers 30 anys i a qui Pelaires considera com l'artista espanyol més rellevant després de Miró.

Aquesta exposició suposa una manera de celebrar un aniversari des de la passió per una professió i per uns artistes que formen part del passat però que realment segueixen aportant molt a les generacions presents per la vigència de les seves posicions i llenguatges. La idea era partir d'una artista internacional, dona i de la galeria, Rebecca Horn, i acompanyar-la d'alguns dels artistes generacionalment més propers amb els quals ha tingut una relació professional o personal.

A la imatge, Pep Pinya i Frederic Pinya. Fotos: Bartomeu Sastre

 

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura