FCC-Segell-banner4
Nou mural 12+1 amb Mr. Sis a favor dels drets LGTBI

Notícies

Nou mural 12+1 amb Mr. Sis a favor dels drets LGTBI

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
Mr. Sis, artista involucrat amb el col·lectiu LGTBI, ha realitzat un nou mural en el projecte 12+1, iniciativa de la fundació sense ànim de lucre Contorno Urbano. Aquest mural s'emmarca dins del mes de l'orgull, i reivindica la llibertat d'estimar i ser estimat, independentment del sexe i del gènere d'una persona. L'obra “Solo un beso” representa a dues dones caient al buit que s'intenten besar, denunciant la persecució que sofreixen dia a dia les persones del col·lectiu LGTBI. L'artista ha volgut reflectir la injustícia que viuen les persones homosexuals en certs països: detencions, segrestos, extorsions i assassinats. Afortunadament, expressa que en ciutats com Barcelona la situació no és tan greu, però deixa clar que no hem d'oblidar-la, perquè avui dia continua molestant un petó entre dues persones del mateix gènere. Així, el mural defensa la llibertat d'estimar i besar, per a totes les persones.

Mr.Sis és il·lustrador de professió, però també treballa en altres disciplines artístiques com el teatre i la dansa. “Sis” ve de Siscu i “MR” són les inicials dels seus cognoms. Va néixer i resideix a Barcelona, però sempre està amb ganes de sortir anés a conèixer món i crear. Cada vegada més atret per la pintura i el mural, l'artista es troba en una contínua cerca de nous suports i tècniques per a aprendre i millorar cada dia. Més enllà de la perfecció, considera essencial permetre's a un mateix equivocar-se per a crear d'una manera relaxada, gaudint del resultat com del procés creatiu.

Amb l'objectiu d'experimentar, l'obra que ha realitzat per al 12+1 és col·laborativa. Es convida als vianants a treure's una foto enfront del mural fent-se un petó amb una persona que estimin i a compartir la foto en xarxes socials amb l'etiqueta #SoloUnBeso i així donar visibilitat als drets per a les persones LGTBI.

El mural forma part del projecte 12+1 a Barcelona, realitzat en col·laboració amb el centre cívic Cotxeres Borrell, el Centre LGTBI de Barcelona, el Casal Lambda, el Districte de L’Eixample, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Es podrà gaudir de l'obra fins al 9 de juliol, un dia abans que un nou artista intervingui el mur, situat a Cotxeres Borrell, al barri de Sant Antoni.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021