Expo Josep Coll 2022 baner
La pintura retrobada de Ramon i Josep Moscardó a la Sala Parés

Exposicions

La pintura retrobada de Ramon i Josep Moscardó a la Sala Parés

2Banner-Bleda-y-Rosa-180x180px_v1-catLa-Galeria-201602-recurs
Fins el 21 de setembre de 2019, la Sala Parés, al carrer Petritxol, 5, de Barcelona, acull l'exposició Pintura Re-Trobada dels germans Ramon i Josep Moscardó.

Endinsar-se en un magatzem de pintura com el de la Sala Parés pot esdevenir una experiència molt gratificant, una aventura plena de sorpreses, de descobertes i de troballes inesperades. El bast fons de pintura, després de 142 anys de trajectòria, com és evident, resulta divers, extens i, de ben segur, interminable. Caminar  hores i hores pels passadissos i prestatges envaïts de quadres, manipular-los, descobrir-los, trobar-los i, evidentment, seleccionar-los per a formar part d’una exposició col·lectiva de moltes èpoques i molts estils possibles. Aquest esperit de recerca és la base de la mostra Pintura Re-Trobada.

L’exposició és fruit d’aquesta tasca d’investigació dins el magatzem, temps de cerca per trobar teles que a priori semblaven oblidades però que tenen un valor artístic extraordinari. El resultat és un conjunt d’obres i artistes que han estat exposats a la Sala Parés, els quals han format part de la història de la galeria en algun moment dels darrers quaranta anys.

Cada obra és una troballa per sí mateixa, un objecte artístic especial el qual, d’exposar-se quan fou creat, ha passat a custodiar-se al magatzem durant anys i, en ocasions dècades, com esperant la seva oportunitat. Durant un període llarg de conservació amb cura però de privació de visibilitat, aquestes obres havien adquirit fins i tot la naturalesa d’objecte perdut o objecte ocult. És així que les obres han sigut tractades com a objets trouvés, dimensió que només poden presentar després d’aquest exercici de cerca amb cura. Elles han recuperat la seva visibilitat, elles han aconseguit la seva nova oportunitat i, per fi, han estat trobades, o millor dit, retrobades al cor de la Sala Parés.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura