Expo Josep Coll 2022 baner
Torna el festival Ex Abrupto: 16 hores de rebel·lió artística a Moià

Notícies

Torna el festival Ex Abrupto: 16 hores de rebel·lió artística a Moià

Natàlia Lloreta moià - 22/06/19
Banner300x300thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El dissabte 13 de juliol aterra a Moià el Festival Ex Abrupto 2019, que acollirà durant 16 hores seguides un total de 123 artistes amb 19 projectes expositius, 15 projectes d’accions i/o concerts, 18 parades d’autoedició i 5 tallers artístics, entre altres. Aquesta nova edició del festival significa el retorn en l’organització de festivals de gran format del col·lectiu Ex Abrupto que, després de tres anys sense organitzar-ne cap, aterra a la seva ciutat natal amb una allau immens de propostes artístiques rebels, transformadores i desobedients.

Durant les 16 hores que durarà el Festival Ex Abrupto 2019 s’hi podran descobrir una gran diversitat de disciplines: pintura, il·lustració, escultura, vídeo-art, fotografia, performances, dansa contemporània, arts sonores i música experimental, s’hi donaran a conèixer obres d’artistes emergents, tan locals com internacionals, hi haurà concerts per a tots els públics, des de concerts de l’Orquestra de Cambra fins a concerts de noise industrial o djs d’electrònica, així com performances i instal·lacions artístiques o el mercat d’autoedició (el conjunt de la programació del Festival Ex Abrupto 2019 es donarà a conèixer durant els propers dies).

Amb la Fura dels Baus com a cap de cartell, que tornarà al poble que els va veure néixer per celebrar els seus 40 anys de trajectòria, el Festival Ex Abrupto 2019 comptarà amb propostes d’artistes expositius com ara Núria Güell, Anna RadchenkoEulàlia Valldosera o Elara Elvira, així com també amb la proposta musical de l’Orquestra de Cambra del Moianès que es presenta oficialment al públic fent el concert inaugural del festival o Coàgul, que oferirà una performance-concert on el cos serà l’eina indiscutible. També s’hi podran descobrir altres artistes com Núria Garcia que debuta en solitariambBreathlesso Agnès Pè, que mesclarà els seus sons damnificats amb les puntaires i els Geganters de Moià. També hi ha confirmada l’assistència dels performers antídrom, la videoartista Maria Em, grups com SDH o Espacio Profundo, i Sarah Rasines, les Dj ArmaX1 i Tamarindo, els artistes Ruben Torras, Rut Nun, Albert Coma i Francesc Oui, entre moltes d’altres noms de l’escena contemporània.

D’entrada lliure i gratuïta, Ex Abrupto 2019 tindrà com a escenaris principals la fonda La Masia, edifici històric actualment en desús, i la plaça Sant Sebastià on hi reposava l'església dedicada al mateix sant abans que fos cremada i destruïda durant la Guerra Civil espanyola.

El col·lectiu Ex Abrupto es va constituir l’any 2014 i des d’aleshores han organitzat intervencions artístiques a diversos punts territori com ara Granollers, Sant Hilari Sacalm, Vic, Torelló o Rubí, entre d'altres. Si bé aquest grup de joves artistes catalans es defineixen com un col·lectiu “nòmada” tenen com a pseudoseuuna cort de porcs restaurada, La Cort, situada  al centre de Moià, on realitzen esporàdicament exposicions i espectacles de petit format.

A la imatge, edició del 2016 a Vic. Foto ©Efrén Razkin
Natàlia Lloreta

Natàlia Lloreta Pané (El Talladell, L’Urgell, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i Postgrau en Creació Publicitària (URL, 2003) i Vídeo Digital (IUA, UPF, 2007). Des de 2020 ocupa la plaça de directora executiva de la Fira de Teatre al Carrer de de Tàrrega. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sempre entre la comunicació –creació de continguts editorials i audiovisuals, storytelling i documentació– i la gestió cultural –producció, coordinació d’equips i disseny de projectes–. Entre altres, l’any 2014 va fundar amb els eu soci Jesús Vilamajó, el festival Embarrat de Tàrrega dedicat a la creació contemporània. 

Reivindica el seu origen rural i creu en la Cultura com a eina imprescindible de transformació social. Quan posa música és Call me Lloreta i quan recita forma part del Col·lectiu de Resistència Poesia Estripada. 

Et poden
Interessar
...

banner-pablito