BannerFCC_Bonart
Artur Ramon Art exposa l\'obra de Marià Andreu

Exposicions

Artur Ramon Art exposa l'obra de Marià Andreu

bonart barcelona - 24/06/19
Nial nou-180x178thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Amb motiu de la publicació del catàleg raonat de l'obra de Mariano Andreu per Esther Garcia-Portuguès, Artur Ramon presenta algunes obres de l'artista en l'espai superior d'Artur Ramon Art.

Mariano Andreu Estany neix el 1888 a Mataró i mor el 1976 a Biarritz, a França. Va ser un artista polifacètic, que va explorar múltiples tècniques i disciplines artístiques: esmalt, dibuix, escultura, pintura, gravat, moda, il·lustració de llibres, papiroflèxia, disseny de decorats i figurins per a obres teatrals, ballet i cinema. A partir de 1920, i després d'uns viatges a Itàlia i estades temporals a París, s'instal·la a la capital francesa i exposa en diverses galeries, el que li permet assolir una certa projecció internacional.

Aquesta exposició consta d'unes vint obres, sobretot dibuixos, gravats i alguna pintura, que abasten diverses facetes de l'obra de l'artista, des de la seva gust pel nu femení fins el seu interès pel món de l'espectacle, passant per les natures mortes i la deformació cubista de les seves representacions. Els dibuixos i gravats exposats tracten els tres temes de predilecció de l'artista: la figura femenina, el cavall i els personatges de la faràndula (acròbates, equilibristes, domadors, titelles i arlequins). Les seves representacions de dones són tant figures femenines delicades i lànguides com representacions més potents, manieristes i musculades, amb volums gairebé escultòrics.

Durant la seva infància, Andreu va conviure diàriament amb personatges del món de l'espectacle, el que transcendeix en la seva obra. Com tenia dos o tres anys, els seus pares es van traslladar a prop del Circ Barcelonès, que podia contemplar des de casa. No es va interessar només en el món del circ, sinó també en el del teatre. La seva activitat de dissenyador d'escenografies i vestuari per a obres teatrals està ben representada en la selecció d'obres exposades, sobretot el seu treball per Much Ado About Nothing de Shakespeare al Memorial Shakespeare Theatre de Stratford upon Avon (1949, 1950 i 1955).

Artur Ramon Art cntinua presentan la mostra de Josep i pere Santilari a la biblioteca i Cuando yo era pájaro de Laura Lío a l'Espai d'Art fins al 26 de juliol.

Et poden
Interessar
...