banner-elscatala-817x88px
\

Notícies

"Shinrin-Yoku-Banys de bosc", tema de la tercera edició de l'Andart d'Andorra

bonart andorra la vella - 25/06/19
Eude, genericBanerVictor04
Del 14 de juny al 14 de setembre del 2019, Andorra serà escenari de la tercera edició de la Biennal Internacional l’Andart, que en aquesta ocasió porta per tema Shinrin-Yoku o Banys de bosc, una pràctica japonesa que convida a endinsar-se en la natura i aprofitar tots els beneficis que aquesta ofereix.
Els objectius de la Biennal Internacional d’Andorra “són els de contribuir al posicionament d’Andorra com a país sensible envers el seu entorn mediambiental, que sap relacionar-se amb el paisatge. Es vol contribuir així a la seva promoció interna i externa”, comenta el seu director, Pere Moles.
Els espais proposats per a aquesta edició se centren en una mateixa zona, a prop del llac d’Engolasters. Les Forces Elèctriques d’Andorra (Feda) han utilitzat, des de fa molts anys, el llac d’Engolasters per a la producció d’electricitat, amb l’ajuda de l’aigua embassada i a través de la central hidroelèctrica, que està connectada al llac per mitjà d’una canonada. A prop del llac hi ha un conjunt de construccions, propietat de Feda, que actualment han entrat en desús i únicament tenen la funció d’emmagatzemar maquinària. Com a patrocinador principal, Feda ha cedit a la biennal aquests espais per situar-hi instal·lacions d’interior. Els seus sostres i parets també podran servir de suport, igual que totes les zones naturals del seu voltant.
La mosta presenta, en la seva tercera edicio, un nou emplaçament i un nou format. S’ha situat la biennal en una zona boscosa que envolta el llac d’Engolasters perquè es pugui veure en conjunt i en un sol dia, un fet que converteix la biennal en l’excusa perfecta per passejar i “perdre’ns” per la natura.
La biennal ofereix dues experiències: la de l’espectador d’una exposició artística que analitza el missatge i l’obra, i la del passejant que es deixa emportar per la bellesa d’allò que l’envolta.
Una altra de les novetats de la biennal d’enguany és que, a excepció de treballs efímers o préstecs de col·leccions privades, totes les obres podran estar disponibles per a la seva venda, sempre que l’artista ho desitgi.

A la imatge, Tito Farré, SIT. Mereig (Canillo, Andorra).

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells