banner-elscatala-817x88px
El Centre Cultural Galileu se suma per primera vegada a les seus de la secció Oficial de PhotoEspaña

Exposicions

El Centre Cultural Galileu se suma per primera vegada a les seus de la secció Oficial de PhotoEspaña

bonart madrid - 26/06/19
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBaner_Esteva_Bonart_360x356
Offland. Un lloc ideal, almenys reuneix una selecció dels treballs dels visionats de portfolis de Transeurope realitzats a Atenes, Hèlsinki i Madrid el 2018. Futures permet conèixer l'obra d'Arcalis, Cassidy, Lagata, Martín de Lucas i Torres Balaguer; els cinc artistes espanyols seleccionats per a la plataforma europea en 2019. Les mostres podran visitar-se fins el 23 de juliol.

El Centre Cultural Galileu se suma per primera vegada a les seus de la secció Oficial de PhotoEspaña amb dues exposicions que, fins al proper 23 de juliol, oferiran una completa visió sobre les propostes més actuals de la fotografia europea. Les dues mostres són fruit, a més, dels projectes internacionals i de col·laboració de PhotoEspaña: Transeurope i Futures, orientats a enfortir la xarxa de treball i col·laboració entre els creadors europeus.

Offland. Un lloc ideal, almenys reuneix una selecció dels treballs dels visionats de portfolis realitzats a Atenes, Hèlsinki i Madrid el 2018, dins el programa Transeurope. Aquest fòrum de fotografia europea va néixer amb la intenció d'oferir oportunitats als professionals de la fotografia europea i crear xarxes de treball. L'exposició col·lectiva inclourà imatges de Iorgos Yatromanolakis, Eirini Vourloumis, Alessia Rotllo, Pablo Lerma, Suzanne Mooney, Emilio Pemjean, Maria Motlles i Myrto Papadopoulos.

Comissariada per Sema D'Acosta, recorre els llocs personals de cada autor. Espais físics i emocionals que remeten a una realitat somiada en què refugiar-se. Aquests autors recullen paisatges aliens, allunyats de la realitat en la qual ens trobem "còmodes" per crear escenes suggerents. Com assenyala el comissari: "Per a l'ésser humà és fonamental trobar un lloc, encara que sigui imaginari, on la realitat s'adapti a les seves expectatives, on pugui evadir-se i trobar un refugi que li permeti identificar-se amb el que anhela."

Així en aquesta ocasió la fotografia permet traslladar-se a llocs somiats, reals o no. Un refugi que posa a l'abast de la mà el inabastable.

Offland és la primera de les tres exposicions que es podran veure en 2019 i de formar part del projecte Transeurope. Aquesta iniciativa va néixer amb l'objectiu d'afavorir la mobilitat, l'intercanvi i la visibilitat entre artistes a Escandinàvia, l'est i l'oest de la Mediterrània i els Balcans, a través de tallers, visionats de portfolis i diverses activitats professionals. El projecte ha estat possible gràcies a l'ajuda de la Unió Europea, mitjançant el programa Europa Creativa.

Liderat per PhotoEspaña, Transeurope compta també entre els seus socis amb importants institucions internacionals com The Finnish Museum of Photography (Hèlsinki), Museum of Latvian Photography (Riga), Museu Coleção Berardo (Portugal), Centrum för fotografi (Estocolm) i Fondazione Forma per la fotografia (Milan), entre d'altres.

Al costat de les mostres s'ha editat un catàleg que recull el programa complet de Transeurope, i reuneix l'obra dels 31 artistes seleccionats. Una oportunitat única per conèixer un ampli panorama de la jove fotografia contemporània europea, una mostra fidel de les inquietuds, fílies i fòbies dels artistes joves del continent.

Futures suposa un recorregut pels últims treballs dels cinc fotògrafs espanyols seleccionats en la plataforma de fotografia europea Futures 2019: Erola Arcalís (Menorca, 1986), Juliette Cassidy (Sant Sebastià, 1988), Christian Lagata (Jerez de la Frontera, 1986 ), Rubén Martín de Lucas (Madrid, 1977) i Andrea Torres Balaguer (Barcelona, ​​1990)

Una instal·lació exterior al pati del Centre Cultural Galileu oferirà la possibilitat de donar a conèixer al públic la personalitat i propostes d'aquests autors.

La selecció d'aquests artistes s'ha realitzat tant pel seu treball artístic com per la seva trajectòria professional. Així ens trobem amb cinc treballs fotogràfics que presenten influències de disciplines com el vídeo, la pintura o la instal·lació.

Els cinc reflexionen i s'acosten a l'espai i l'altre per reinterpreten aquesta relació mútua, abordant l'escena des d'una mirada documental o performativa. El resultat són creacions escultòriques i pròpies en on l'ésser humà, el seu rastre i la natura es mouen amb gran bellesa entre la realitat i l'imaginari.

Futures és una plataforma, integrada per reconegudes institucions de tot Europa que té com a objectiu donar mobilitat, visibilitat i projecció internacional a artistes de tot el continent. Al seu torn, Futures està creant una xarxa de professionals que va creixent i que fa possible l'existència d'un punt de trobada entre professionals, mercats i audiències. En cada edició, Futures organitza esdeveniments en cada un dels països membres i reuneix tots els artistes en Unseen (Amsterdam) per realitzar un ampli programa professional.

A la imatge, "Offland".

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68