FCC-Segell-banner4
El Realisme d’entreguerres a Catalunya protagonitza una exposició dels Museus de Sitges, Valls i Olot

Exposicions

El Realisme d’entreguerres a Catalunya protagonitza una exposició dels Museus de Sitges, Valls i Olot

bonart sitges - 30/06/19
Banner-Anastasia-180x180px_v1-catthumbnail_arranzbravo. general 04-2014
Picasso, Salvador Dalí, Joaquim Sunyer, Alfred Sisquella, Josep Maria de Togores, Ángeles Santos o Joan Miró és la destacada nòmina d’artistes que participen a l’exposició Realisme(s) a Catalunya. (1917-1936) Del Picasso clàssic al Dalí surrealista, que inaugura el Museu de Maricel el proper dijous 4 de juliol. Es tracta d’una mostra, amb una seixantena d’obres, impulsada pels Museus de Sitges, el Museu de Valls i el Museu de la Garrotxa i que, després de Maricel, viatjarà a Valls i Olot. La comissària és la doctora en Història de l’Art Mariona Sugaranyes.

Realisme(s) a Catalunya. (1917-1936) Del Picasso clàssic al Dalí surrealista mostra com el retorn al realisme i el classicisme, que va marcar el context europeu entre guerres, va influir en els artistes catalans. L’exposició pretén relatar aquest munt de trobades i desencontres dels nostres creadors, sacsejats per les grans transformacions socials i polítiques, d’aquell moment, com l’avançada de la Primer Guerra Mundial, la Revolució Russa o la crisi del Govern espanyol i a Catalunya la mort del president de la Mancomunitat de Catalunya, Enric Prat de la Riba, principal impulsor del programa cultural del Noucentisme, que clou una etapa, i les diferents vagues generals sindicals i conflictes socials que es succeeixen.

L’exposició inclou obres i documentació procedents del Museu Picasso de Barcelona, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu de Montserrat- Abadia de Montserrat, Biblioteca Museu de Vilanova i la Geltrú, Museu d’Art Jaume Morera, Lleida, Museu d’Art de Sabadell, Fundació Abelló de Mollet del Vallès, Fundació Palau de Caldes d’Estrac, Museu de Valls, Museu de la Garrotxa, Olot, Museu d’Història de Girona, Alfolí de la Sal - Museu de l’Escala, a banda de diverses col·leccions particulars.

Realisme(s) a Catalunya. (1917-1936) Del Picasso clàssic al Dalí surrealista es presenta al Museu de Maricel del 5 de juliol al 13 d'octubre, just després del tancament de l’exposició Del Modernisme a les Avantguardes. Dibuixos de la Col·lecció de la Fundació Mapfre, que ha estat en el mateix espai.

Imatge del cartell de l'exposició.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021