FCC-Segell-banner4
Eva Lootz deixa la seva \

Notícies

Eva Lootz deixa la seva "Huella" a la Vinya dels artistes

BanerJaumeRiba05Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
Una petjada gegant feta de pedra seca i presidida per una olivera és la proposta que l'austríaca Eva Lootz ha deixat a la Vinya dels artistes, un espai natural dedicat a l'art del celler Mas Blanch i Jové. L'obra, titulada "La huella" parla de la petjada que deixa qualsevol pas i vol ser especialment crítica amb l'impacte mediambiental que provoquem els humans sobre el planeta. "Abans, deixar petjada era considerat com una aportació positiva a la humanitat, avui, malauradament, la nostra petjada té connotacions nefastes", explica Lootz.

Nascuda a Viena l'any 1940, Eva Lootz viu a Madrid des de 1965 i és Premio Nacional de Artes Plásticas (any 1994). Ha estat pionera en el camp de les instal·lacions escultòriques i és freqüent l’ús de materials naturals en les seves obres.

La vinya dels artistes és una iniciativa del celler de vins Mas Blanch i Jové i es tracta d’un work in progress de gran format i de llarga durada on cada any es convida a un artista perquè deixi la seva proposta al mig del camp. Al cor de la comarca de les Garrigues, la vinya reuneix obra de Josep Guinovart, Frederic Amat o Assumpció Mateu, entre altres.

A la imatge, Eva Lootz al costat de l'olivera que corona la seva obra "La huella".
Natàlia Lloreta

Natàlia Lloreta Pané (El Talladell, L’Urgell, 1979) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra (2002) i Postgrau en Creació Publicitària (URL, 2003) i Vídeo Digital (IUA, UPF, 2007). Des de 2020 ocupa la plaça de directora executiva de la Fira de Teatre al Carrer de de Tàrrega. La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat sempre entre la comunicació –creació de continguts editorials i audiovisuals, storytelling i documentació– i la gestió cultural –producció, coordinació d’equips i disseny de projectes–. Entre altres, l’any 2014 va fundar amb els eu soci Jesús Vilamajó, el festival Embarrat de Tàrrega dedicat a la creació contemporània. 

Reivindica el seu origen rural i creu en la Cultura com a eina imprescindible de transformació social. Quan posa música és Call me Lloreta i quan recita forma part del Col·lectiu de Resistència Poesia Estripada. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021