JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Argillà Argentona 2019: la gran cita de l’art i la cultura terrissaire

Argillà Argentona 2019: la gran cita de l’art i la cultura terrissaire
La Fira Internacional de Ceràmica Argillà Argentona és la més important del país en aquest sector, tant pel nombre i qualitat dels participants com per la xifra de públic assistent. Actualment la visiten prop de 25.000 persones, sent així una importantíssima plataforma de difusió dels sectors de la terrissa tradicional i popular i la ceràmica artística.
Aquest any tindrà lloc des del divendres 5 fins al diumenge 7 de juliol amb activitats al llarg de tot el dia (de 10h a 22h). Una cita ineludible que arriba cada estiu puntual a la vila d’Argentona i que enguany compta amb Portugal com a país convidat.
Els carrers del municipi maresmenc, seguint un bonic recorregut urbà pel centre històric de la vila, s’ompliran d’artesans de la ceràmica i institucions que exposaran al públic argentoní i d’arreu del país les seves creacions. A més, al llarg del cap de setmana es podrà gaudir de demostracions de terrissa i d’activitats per a tots els públics, com la popular trepitjada de fang.
La fira Argillà està pensada perquè la puguin gaudir grans i petits a parts iguals. Per començar, aparcar és cosa senzilla gràcies a l’aparcament gratuït que s’habilita a l’entrada d’Argentona, i a partir d’aquí ja només queda endinsar-se i gaudir amb les diverses activitats al voltant del fang i la terrissa. I és que a banda de les parades de la fira, s’han preparat una gran quantitat d’activitats que faran les delícies de grans i petits.
La fira arrenca el divendres 5 de juliol de bon matí, lògicament amb l’obertura del circuit de la fira però també amb activitats com les demostracions de terrissa o el taller de ceràmica de torn que es mantindran durant els tres dies. A la tarda, s’inauguraran les tres exposicions d’enguany, just abans de la inauguració oficial de la Fira Argillà Argentona 2019.
Durant el dissabte 6 de juliol es podrà gaudir, per exemple, de la primera sessió de la 15a Mostra de Cinema sobre ceràmica “Cineràmica”, l’acció artística de Glòria Badosa que decorarà en directe un càntir gegant a la plaça de l’Església, el taller de rakú (en el qual tothom que ho desitgi podrà aprendre a pintar i coure una peça de ceràmica) o l’acció en directe dels “Batukats” d’Argentona.
Per últim, pel diumenge 7 es preveu la major afluència de públic per acabar de gaudir de la fira i amb activitats molt concorregudes, i per a tota la família. Al migdia, l’expectació serà màxima a la plaça de Vendre amb el Concurs de Torn adreçat a ceramistes i amb importants premis.  I per posar punt final a la fira, al vespre la BandaBand ens guiarà cap a la plaça de vendre on se celebrarà l’esperada i tradicional trepitjada de fang que farà les delícies dels més petits de la família... i també dels grans.
Aquest any se superaran la seixantena d’artesans i terrissaires representant països ben diversos com Itàlia, França, Espanya, Polònia, Alemanya, Bèlgica, Turquia, Japó, Regne Unit, Argentina, el Marroc, Rússia i, com és evident, Catalunya. Com ja hem dit, el país convidat que comptarà amb una presència destacada serà Portugal, un país amb una extensa tradició i producció ceramista.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px