1280x150CAT

Notícies

Programació de Matadero Madrid per als mesos estivals

Programació de Matadero Madrid per als mesos estivals
bonart madrid - 04/07/19

L'estiu ha arribat a la capital i Matadero Madrid proposa una programació eclèctica i refrescant per als mesos estivals, en què el seu espai a l'aire lliure serà el centre de moltes de les activitats. Concerts, cinema d'estiu i festivals culturals es complementen amb noves exposicions d'arts visuals i un programa d'escèniques protagonitzat per artistes d'avantguarda internacional. Tot això marcat per una forta crida a la sostenibilitat i la conscienciació mediambiental des de la creació artística.


Coincidint amb la setmana de l'Orgull LGTBI 2019, el dissabte 7 de juliol, Estius de la Vila presenta en Matadero Madrid una nit dedicada a la creació sonora produïda des de diferents perspectives polítiques de gènere. El DJ i productor Lotic; el col·lectiu de músics, performers i activistes sud-africans Faka; i DJ Haram integren la programació d'Electro-Queer. Tres propostes musicals d'avantguarda en què la música electrònica i la manera de presentar-se en escena es fan vehicle de l'activisme social i cultural a favor de la diversitat.


El 7 d'agost, dos dels majors mestres vius del ritme, el percussionista nigerià Tony Allen i el nord-americà Jeff Mills, considerat per molts com el pare del tecno, es troben a la Plaça Matadero. Des de la primera vegada que ho van fer en un escenari a París el 2012, cada vegada que s'ajunten, arriben a uns límits insospitats de sinergia, on regna la improvisació, la creativitat i l'instint. Tan prometedora cita arriba amb un apetitós aperitiu, un concert de Les Filles de Illighadad juntament amb el productor i DJ Damian Schwartz, fruit del seu treball conjunt al Centre de residències artístiques de Matadero Madrid amb el suport d'AECID.


A més, el cap de setmana del 13 i 14 de setembre, l'espai a l'aire lliure d'Escorxador tornarà a acollir concerts per acomiadar-nos del període estival. En aquesta Plaça musical, un clàssic de la programació del centre, es convoca el públic a una trobada festiva en què s'exploren àmbits musicals molt diversos des de l'aposta particular del seu comissari José Luis Villalobos. Una nova oportunitat per gaudir a la Plaça Matadero al ritme de la millor música.


La programació de Cineteca Madrid torna a sortir a la Plaça Matadero a l'agost per poder gaudir del millor cinema independent a l'aire lliure. Cineplaza d'Estiu presenta una programació de dijous a diumenge amb entrada gratuïta composta per grans títols internacionals, inèdits a Madrid. 20 joies sense estrena comercial en sales espanyoles, precedides pels seus èxits en festivals i pantalles de tot el món. Entre els títols confirmats es troben Our New President de Maxim Pozdorovkin, Mor, monstre, mor d'Alejandro Fadel, Les Meteorites de Romain Llacuna, L'Île au trésor de Guillaume Brac, Chained for Life de Aaron Schimberg, Enrere hi ha llampecs de Julio Hernández Cordón, Monument de Jagoda Szelc, The Man Who Surprised Everyone de Aleksey Chupov i Natalya Merkulova, o Bêtes blo d'Alexia Walther i Maxime Matray.


Del 26 al 29 de setembre, arriba la segona edició de Animario. Festival Internacional d'Animació Contemporània de Madrid. Organitzat per Matadero Madrid i Cineteca Madrid amb el suport del centre comercial Plaza Riu 2, el festival referma l'aposta per aquest fructífer mitjà d'expressió, que uneix com cap creativitat i tecnologia, en fórmules que trenen ciència i artesania, el contemporani amb el tradicional.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)4_11_BonartCultural_180x180px_OK_29nov

Et poden
Interessar
...