banner_aire_bonart_horitzontal

Notícies

La Mediterrània, protagonista de les nits d’estiu del Museu d’Història de Catalunya

La Mediterrània, protagonista de les nits d’estiu del Museu d’Història de Catalunya
Aquest estiu de 2019, el Museu d’Història de Catalunya proposa el cicle ‘Mediterrània: músiques que es toquen’. Una proposta musical que les nits de dimecres, del 3 de juliol al 7 d’agost, unirà tradició i modernitat, patrimoni i futur a partir de les noves músiques de la Mediterrània.Cada nit, un grup representarà amb la seva música la diversitat i la riquesa del patrimoni cultural que compartim i que és tan genuí.Perquè més que una música mediterrània n’exis­teixen moltes, però totalment interconnectades.
El cicle portarà fins al nostre litoral música d’Itàlia, Tunísia, Grècia i l’Iran. Maria Mazzota obre les nits amb els sons del sud d’Itàlia. Els germans Amine i Hamza ens faran viatjar amb el so dels seus instruments, l’oud i el qanun, els més importants de la música clàssica àrab. I Grècia i l’Iran sonaran en el Trio López – Petrakis - Chemirani. I els Països Catalans seran representats: amb les músiques marineres de Les Anxovetes; la música menorquina d’Anna Ferrer i Mario Mas; i la música d’arrel valenciana de Miquel Gil.
Les nits d’estiu del Museu d’Història de Catalunya van més enllà d’una proposta musical de qualitat. Són una proposta holística que es completa amb les vistes privilegiades de la ciutat i el port de Barcelona, la màgia de la posta de sol sobre el mar, una beguda i l’agradable sensació de la brisa marina que bufa en caure la nit. A més, la proposta musical es complementa amb una oferta cultural que precedeix el concert. I és que, des de les 20h, els assistents a les nits gaudeixen d’accés en exclusiva a l’exposició que s’exhibeix temporalment a la primera planta del museu: ‘Moda i Modistes’, que poden seguir també amb visita guiada a les 20 i a les 21h.
Els concerts previstos són: 10 juliol de Menorca: Cançons de sirenes, llops i llunes, d'Anna Ferrer i Mario Mas; 17 juliol a la Costa Brava, Havaneres en femení de Les Anxovetes; 24 juliol de Tunísia, The Band Beyond Borders d'Amine & Hamza; 31 juliol de Grècia i Iran: Trio López - Petrakis – Chemirani i 7 agost del País Valencià, Geometries de Miquel Gil.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Eude, generic

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1